Wat is het eigenlijk, 2-componenten verf

Het woord zegt het al, twee componenten of delen worden met elkaar samengevoegd in 2-componenten verf, namelijk bindmiddel en verf. Het is verf waarin een bindmiddel verwikkeld zit die bestaat uit een speciale chemische compositie. Het toevoegen van een verharder is vervolgens nodig om een chemische reactie tot stand te laten brengen. Het zorgt ervoor dat er een harde filmlaag ontstaat. De tijd die nodig is om uit te harden is afhankelijk van de temperatuur. In tegenstelling tot 1-componenten verf waar door de reactie op zuurstof het drogingsproces plaatsvind, deze zijn vaak makkelijker te verwerken maar hebben een minder hoge bescherming.

De voordelen van 2-componenten verf

Door te kiezen voor 2-componenten verf in plaats van de conventionele 1-componenten geniet u van een aantal duidelijke voordelen:

  • Hogere volume vast gehalte, met één laag wordt een hogere laagdikte aangebracht
  • Het chemische uithardingsproces maakt de verf sterker en daardoor krasvaster
  • Beter bestand tegen chemicaliën

Kies voor Anker Stuy, kies voor kwaliteit

Anker Stuy is al meer dan 60 jaar actief in de verfbranche en onze producten hebben zich inmiddels bewezen! Onze kwaliteit wordt herkend. Niet alleen door onze klanten, maar ook door onafhankelijk geaccrediteerde instellingen. Bovendien wordt dagelijks in het laboratorium gewerkt aan nieuwe 2-componenten verven en aan de verbetering van de huidige recepturen. Onze adviseurs beschikken over de juiste kennis en zij kunnen u in al uw projecten goed ondersteunen. Twijfelt u dus over een bepaald product of toepassing, neem dan gerust contact met ons op.

Een ruim assortiment 2-componenten verf

De keuze is behoorlijk bij Anker Stuy wat betreft 2-componenten verf, zo is er voor elke klus wel een passend product. Of u nu op zoek bent naar een muurverf, topcoat, kleurlak of grondverf, wij bieden altijd een 2-componenten variant aan. Hieronder vindt u een kleine greep uit het gehele aanbod:

  • Ankogel Aqua 2K topcoat wordt als toplaag in systemen gebruikt op ondergronden zoals voorbehandeld hout, kunststoffen en minerale ondergronden.
  • Ankogel 2K Brilliant (11-4079) is een hoogwaardige niet vergelende hoogglans kleurlak.
  • HD Aqua Pur 2K Vulgrond (40-765-9902) is een watergedragen vulgrond die op hout en MDF toegepast kan worden.

Wilt u meer weten?

Bent u nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden bij Anker Stuy, of wilt u graag weten welk product het beste bij u past? Wij bieden u graag advies in het maken van uw keuze. Zo bent u verzekerd van een uitstekend resultaat bij al uw klanten. Neem voor al uw vragen contact met ons op.

Neem contact met ons op