Klaar om te verbouwen

Een verbouwing, vele mensen willen dit graag zo snel mogelijk achter de rug hebben. Een nieuw huis, een huis waar u al in woonde of een huis dat u pas heeft gekocht, vaak moet er van alles gebeuren. Het gaat niet alleen om slopen, maar ook om renoveren, moderniseren en herstellen. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Begin daarom eerst met kijken naar hoe u de verbouwing aan wilt gaan pakken. Maak daarvoor een duidelijk overzicht, van wat u allemaal wilt veranderen en welk budget u daarvoor beschikbaar heeft. Wat zijn de wensen en de eisen? Wie en wat heeft u daarbij nodig? Een stappenplan kan u hierbij helpen.

Stappenplan

Stap 1: Bepalen wat je allemaal wilt verbouwen

 • Wat is echt nodig en wat is leuk om te doen?
 • Hoe sluiten de werkzaamheden die je wilt doen op elkaar aan?

Stap 2: Vaststellen beschikbaar budget

 • Bepalen wat je beschikbaar hebt
 • Offertes aanvragen om te bepalen wat wel en niet mogelijk is

Stap 3: Financiering op orde

 • Bepalen of er een lening nodig is
 • Indien budget niet beschikbaar, wellicht plannen bijstellen

Stap 4: Bepalen wie en wat er nodig zijn bij de verbouwing

 • Wat kun/gaat u zelf doen? Waar moet je mensen voor inhuren?
 • Welke materialen zijn er nodig?

Stap 5: Planning/volgorde verbouwing

 • Bepalen wat je als eerste gaat oppakken/aanpakken
 • Volgorden maken voor de verbouwing zodat het goed op elkaar aansluit

Stap 6: De uitvoering van de verbouwing

Stap 7: De oplevering

Hulp bij uw verbouwing

Het stappenplan geeft al aan dat er over veel dingen nagedacht moet worden. Als verffabrikant kunnen wij u bij bepaalde stappen en keuzes helpen.

Mooi resultaat met de juiste verf

Er is een ontzettend breed assortiment aan verven. Dat maakt de keuze soms erg lastig, want naast een breed assortiment aan verven zijn er ook ontzettend veel verschillende materialen en ondergronden. Een muur verven is vaak veel werk. Voordat de muur geverfd kan worden is het belangrijk dat de muur eerst geëgaliseerd, ontvet en voorbehandeld wordt. Ook is het verstandig om de meubels er omheen af te dekken en de grond af plakken. 
Er is zowel muurverf voor binnen als voor buiten. Naast onze muurverf kunt u ook de Anko Diepgrondering OV bij ons bestellen. Dit is een oplosmiddelvrij voorstrijkmiddel voor wanden, plafonds en muren. De Anko Diepgrondering OV zorgt voor een goede hechting en voorkomt  onregelmatige zuiging en kleur en glansverschillen. Met deze combinatie krijgt u een prachtig eindresultaat.

shutterstock_172336769

Houten vloeren

Het is verstandig om een vloer te voorzien van een mooie en beschermende laklaag. Wij bieden een ruim assortiment meubel- en parketlakken aan, een compleet aanbod van duurzame oliën, waxen en effectbeitsen. Dit kunt u vinden onder de naam Aplexol. De oliën, waxen en effectbeitsen worden gekenmerkt door hun hoge slijtvastheid en zijn eenvoudig aan te brengen.

Bescherm uw houten trap

Als u gaat verbouwen wilt u natuurlijk dat de trap zo lang mogelijk die mooie nieuwe uitstraling behoudt. Met onze Ankolux Aqua PU Trappenverf  beschermt u de trap volledig tegen krassen en slijtage. De verf is minder milieubelastend en droogt snel. Uw trap ziet er dan niet alleen mooi uit maar is ook nog eens goed beschermd.

Verschillende glansgraden

Muurverven en lakken hebben verschillende glansgraden: mat, halfmat, zijdeglans en hoogglans. De glansgraden hebben verschillende effecten:

 • Een matte verf zorgt er voor dat oneffenheden in de ondergrond verdwijnen en geeft een strakke en rustige uitstraling. Wel is deze verf vaak lastig schoon te maken, daarom wordt voor plafonds vaak voor een matte verf gekozen
 • Zijdeglanzende of hoogglanzende verf geeft meer diepte aan een ruimte en is makkelijker te reinigen dan een matte verf. Omdat glanzende verf oneffenheden in een ondergrond accentueert kunt u de verf het beste aanbrengen op een volledig gladde muur

Hulp bij het kiezen van het juiste verfsysteem

Heeft u hulp nodig bij de keuze welk verfsysteem u het beste kunt toepassen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze verfexperts.

Neem contact met ons op