Uw binnenkozijnen schilderen

Hoe kunt u goed de binnenzijde van de buitenkozijnen schilderen? Mooi lakken is niet eenvoudig, tref daarom de juiste voorbereidingen bij het lakken van de kozijnen, voor het beste resultaat.

Stappenplan

Stap 1: 
Begin altijd met het reinigen van de ondergrond. Gebruik hiervoor het liefst warm water met een klein scheutje B-Clean verfreiniger / ontvetter. Na het reinigen droogt u het hout goed af. Schuur vervolgens het gehele kozijn grondig op met schuurpapier korrel P150 en verwijder met een vochtige doek het stof van het kozijn.

Stap 2:
Plak hierna het glas af met afplaktape, gebruik hiervoor geen crêpe tape! Maar bij voorkeur professioneel afplaktape in de kleur geel. Vergeet voor een strak resultaat ook niet de vensterbank af te plakken. Kijk vervolgens het kozijn na op openstaande naadjes, indien deze aanwezig zijn kunt u deze het beste afkitten met Acrylaatkit. Zitten er krasjes, deukjes of kleine gaatjes in het kozijn, plamuur deze dan Ankocryl PC Snelplamuur. Na deze stappen bent u klaar om uw kozijnen bij te gronden.

Stap 3: 
Bijgronden doet u met Ankolux Superhechtprimer. Het bijgronden gebeurt op kaal hout en op de geplamuurde en of gekitte delen. Na het bijgronden laat u de grondverf goed drogen, schuur vervolgens deze bijgegronde delen heel luchtig op en verwijder het stof met een vochtige doek.

Stap 4: 
Nu kan u de kozijnen aflakken, gebruik hiervoor Ankolux Aqua PU zijdeglans, afhankelijk van de staat van het aanwezige verfsysteem in 1 of in 2 lagen (met luchtig tussenschuren).

Stap 5: 
Verwijder tot slot direct na het verven de afplaktape om beschadiging aan de verflaag te voorkomen.

Verven voor binnen

Schilder de binnenkozijnen met watergedragen verf, deze verf is net even wat anders dan andere soorten verf. Deze watergedragen verf is lichter en zal sneller gaan drogen. Het tweede voordeel is dat watergedragen verf geurarm is. Dit zorgt ervoor dat watergedragen verf bij uitstek geschikt is om binnen te verven.

Tip voor het verven:

  • Verf eerst de hoeken en randen langs de ruiten. Schilder hierna de lange delen van het kozijn met een roller.

Hulp bij het kiezen van het juiste verfsysteem

Heeft u hulp nodig bij de keuze welk verfsysteem u het beste kunt toepassen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze verfexperts.

Neem contact met ons op