Uw buitenkozijnen schilderen

Ons klimaat stelt hoge eisen aan uw buitenschilderwerk, goede bescherming is daarom erg belangrijk. Door het volgen van deze stappen en de juiste voorbereidingen, gaan uw kozijnen nog jaren lang mee.

Stappenplan

Stap 1: 
Als eerste begint u met het reinigen van de buitenkozijnen. Gebruik hiervoor warm water met een scheutje B-Clean verfreiniger. Na droging schuurt u de oude verflaag op met schuurpapier P120. Zitten er ondeugdelijke, oude loszittende verflagen, verwijder deze dan, dit kunt u het beste doen met een verfföhn en een verfkrabber. Vervolgens schuurt u het kaal gekomen oppervlak op met schuurpapier P120.

Stap 2:
Plak de vensterbank en het glas netjes af met professioneel afplaktape in de kleur geel.

Stap 3: 
Beschadigingen in het houtwerk repareert u met een houtreparatie middel op basis van Epoxy, zoals de Anko Houtreparatie EL, altijd op kaal hout en met een minimale dekking van 5 millimeter. Laat de houtvuller ten minste 16 uur drogen voor u deze kan schuren. Als u de reparatie weer mooi glad en vlak geschuurd hebt, grond u deze plaatselijk bij met Anko Snelgrond K.

Stap 4: 
U bent helemaal klaar voor de afwerking van het buitenkozijn. Als eerste grond u het gehele kozijn over met Waarborg Grondverf. Laat deze goed drogen, voordat u er luchtig een schuurpapiertje overheen haalt. Verwijder het stof vervolgens met een vochtige doek.
Nu kan u het kozijn aflakken, gaat u voor de hoogste glans en het langste kleurbehoud, kies dan voor de Waarborg Hoogglans Lakverf.

 

Verven voor buiten

Gebruik juist oplosmiddelhoudende verf. Het drogingsproces duurt wel langer dan bij verf op waterbasis, maar is daarentegen minder gevoelig voor temperatuur en luchtvochtigheid.

Tip:

  • Verf eerst de bovendorpel, vervolgens de stijlen en als laatste de dorpel.
    Gebruik bij het werken met hoogglans een goede kwast en zeker geen rolletje, omdat dit een sinaasappel effect kan veroorzaken in hoogglans aflak verf. Breng bij moeilijk dekkende kleuren minimaal twee lagen verf aan voor een optimale dekking.

Hulp bij het kiezen van het juiste verfsysteem

Heeft u hulp nodig bij de keuze welk verfsysteem u het beste kunt toepassen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze verfexperts.

Neem contact met ons op