Laagdikte

De juiste laagdikte: De schilderproducten van Anker Stuy geven u een bijzondere tool/ hulpstuk voor het opleveren van een hoogwaardig schilderwerk. Maar het is echter uw expertise die het eindresultaat echt beïnvloed. Het aanbrengen van onze vakverf zal uw ervaren als eenvoudig. Er zijn echter een aantal criteriums die u in de gaten dient te houden:

  • Te dunne laagdikte zorgt voor onvoldoende vloei, dekking en duurzaamheid
  • Te dikke laagdikte zorgt voor zakkers en eventuele blaasvorming.

Gebruik een laagdiktemeter om precies te meten of er voldoende laagdikte is aangebracht. Uw kunt de aanbevolen laagdikte per product terug vinden in onze technische documentatiebladen.

Schuren

Schuren is de basis voor een goede hechting van verf op de ondergrond en dus voor een strak eindresultaat. Afhankelijk van de situatie kunt u de oude verflaag terug schuren of zal deze totaal verwijderd moeten worden. Hierin adviseren wij u graag.

Spuiten, kwasten of rollen

Anker Stuy biedt u bijzondere manieren om verf aan te brengen. Indien u grotere oppervlaktes dient te behandelen voor binnen of buiten dan kunt u gebruik maken van onze spray-line producten. Deze verspuitbare lakverven zijn verkrijgbaar in verschillende glansgraden en kenmerken zich door een goed standvermogen en uitstekende vloei. Hier vindt u een overzicht van onze spray-line.

Werken met watergedragen verven

Watergedragen verven zijn reukarm en het is minder belastend voor het milieu dan oplosmiddelhoudende verven. Kwalitatief kunnen wij zeggen dat watergedragen verven even goed dan niet beter zijn dan oplosmiddelhoudende lakken. Een paar aandachtspunten zijn er echter wel. De luchtvochtigheid, wind en temperatuur hebben enige invloed op het drogingsproces van watergedragen verven. De verven zijn daarom buiten minder goed toepasbaar tijdens de herfst & wintermaanden.

Het behandelen van niet maatvast hout zoals tuinhuizen, tuinmeubelen, houten hekken, pergola’s en meer

Bij het behandelen van niet maatvast hout is het van belang om een goed vochtregulerend product te gebruiken. Die tevens voorzien is van UV lichtstabilatoren. Anker Stuy biedt een uniek assortiment beitsen die zeer vochtregulerend zijn en toepasbaar op zeer veel verschillende houten onderdelen.

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op