Wanneer is een verharder nodig?

Bij zogenoemde 2-componenten verfsystemen is vaak één van de onderdelen de verharder. Een verharder is nodig om een chemische reactie tot stand te brengen die er voor zorgt dat er een harde filmlaag gevormd wordt. Hoe snel dit verhardingsproces verloopt is onder andere afhankelijk van de temperatuur. Een schilder moet vooraf aan gebruik de twee componenten, de basislak en verharder, met elkaar mengen. Pas daarna wordt het verhardingsproces in gang gezet en kan de verf uitharden tot een zeer dicht materiaal. De verharder wordt vaak het B-component genoemd in 2-componenten verf.

Gemak met één type harder

Met het Anker Stuy – Heidelberg pakket voor de meubel & interieurbranche maken wij het u zo makkelijk mogelijk. Bijna alle twee componenten laksystemen zijn uitvoerbaar met slechts 1 verharder. Hierdoor voorkomen wij dat er een verkeerde verharder wordt toegepast en er drogingsproblemen kunnen ontstaan. In de spuitplamuur wordt bijvoorbeeld dezelfde harder toegepast als in de kleurlak. Hierdoor ontstaat een laksysteem dat zeer eenvoudig toe te passen is.

De meest gebruikte verharders in ons assortiment

Voor onze meubel- en interieurlakken maken wij voornamelijk gebruik van twee type harders, één voor de watergedragen lakken en één voor de oplosmiddelhoudende lakken.
Bij de watergedragen lakken hoort de HD Aqua Pur (40-760-0005). De HD Pur/Cryl harder (40-600-0626) wordt nagenoeg voor alle oplosmiddelhoudende 2-componenten lakken gebruik. Speciaal voor de zogenoemde effectlakken is er nog een derde variant, wanneer een bepaald mat effect bijvoorbeeld versterkt of geoptimaliseerd moet worden. Dit is de HD Pur Effect harder (40-6000-0821).

Wij helpen u graag

Mocht u nog graag extra informatie ontvangen over onze harders, of willen weten welke harder u het beste kunt gebruiken? Wij helpen u graag hiermee. Zo bieden wij gratis advies op maat voor specifieke projecten waar u mee start. Neem hiervoor gerust contact met ons op!

Neem contact met ons op