Klein oppervlakte, groots resultaat  

Voor het Project ’24 mm’ richt kunstenaar en ontwerper Arend Groosman zich vooral op frames van houten latten waarmee hij van alles maakt. Deze meubels worden vervolgens afgewerkt met de watergedragen producten van Anker Stuy – Heidelberg. Bij de blanke afwerking is gekozen voor de HD Aquatop Blank (40-7100) met een natuurmatte afwerking. De HD Anker-top Aqua Acryl Color brengt kleur aan het geheel (40-7153). In samenwerking met onze Select Partner Claasen Coatings hebben we dit kunnen realiseren, met een prachtig resultaat als gevolg.

’24mm’: met één systeem alles bouwen

’24mm‘ is de naam van het project, en tevens van het constructiesysteem dat kunstenaar Arend Groosman ontwierp. Deze naam is afgeleid van de maten van het materiaal waar de meubels uit bestaan: 24 millimeter dik multiplex, waar 24 millimeter dikke latten uit worden gezaagd. Hiernaast zijn de maten van de gebruikte onderdelen ook nog eens een veelvoud van deze zelfde maat.

Het systeem is voortgekomen uit het project door veelvuldig te experimenteren en langdurig onderzoek te doen naar de werking van verschillende constructiesystemen. De ’24mm’ meubelcollectie maakt gebruik van dit systeem en slaat een brug naar de transformeerbare mobiele wereld van de kunstenaar. Een eigenzinnige visie en een doordachte filosofie liggen ten grondslag aan deze bijzondere collectie. Door de manier waarop het systeem, en daarmee ook de meubels zijn ontworpen ontstaan er oneindig veel mogelijkheden: een reis door architectonische vormen en constructies die leidt naar een ’24mm’ vormgegeven wereld. 

Welke producten zijn toegepast?

Voor dit project zijn de volgende producten toegepast:

Bekijk hier het volledige assortiment meubellakken.

Bent u nieuwsgierig?

Wilt u meer weten over dit project of de toegepaste producten? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Neem contact met ons op