Van zeecontainer tot bar

Het hele jaar door worden altijd volop festivals of evenementen georganiseerd. De vele bars en stands gaan mee met de tijd en proberen een trendy uitstraling neer te zetten. Zo kwamen ze via Custom Events bij de roesteffect lak van Anker Stuy-Heidelberg terecht. Met deze lak is het namelijk mogelijk om in drie vrij simpele stappen een echte industrie look te creëren. Als basis van dit project is een zeecontainer gebruikt. Deze is vervolgens helemaal afgewerkt met de watergedragen variant van de roesteffect lak. Zowel de hele buitenkant, als het interieur heeft deze roest look gekregen. Deze stoere bar krijgt veel bekijks op de festivals, én terecht!

Watergedragen Roesteffect lak

Naast de oplosmiddelhoudende variant die eind 2015 op de markt kwam, is er nu ook een watergedragen variant beschikbaar. De watergedragen roesteffect lak is in vergelijking met de oplosmiddelhoudende lak gemakkelijker in gebruik. Het is namelijk niet meer nodig om tussendoor te schuren. In dit project was het dan ook mogelijk om in een week tijd de gehele container om te bouwen. Samengevat kent de lak de volgende voordelen:

  • Gemak van verwerking: 1-component activeren en dan fixeren
  • Werksnelheid
  • Hechting op vele ondergronden (testen is altijd aan te bevelen)
  • het effect is afhankelijk van de ondergrond en aanbrengmethode en creativiteit (bv. tamponeren)

Werkwijze van de roesteffect lak

In het proces zijn drie stappen noodzakelijk:

Stap 1: één laag Ankolux Aqua Staaleffectlak (11-4080) aanbrengen met kwast of roller.
Stap 2: breng de Ankolux Roestactivator (11-4081) aanbrengen met kwast, roller of spons. Met deze activator kunt u zelf het effect bepalen.
Stap 3: breng 1 laag Ankolux Aqua Fixeerlak (11-4082) aan om het afgeven van roest te voorkomen.

Voor dit buiten project is het nog afgewerkt met een 2-componenten Ankogel Aqua Topcoat (11-0051-000) mat om het geheel buitenbestendig te maken.

Ook zo’n gaaf project?

Heeft u ook een project die u graag een industriële look wilt geven? Dat kan! Wij adviseren u hier graag in. Ook over vragen van de verwerking van deze producten kunt u altijd bij ons terecht.

Neem contact met ons op