Op bezoek bij Albo Deuren

Albo Deuren uit het Twentse Albergen is al ruim 30 jaar toonaangevend op de deurenmarkt. Er wordt inmiddels geproduceerd op drie locaties: Nederland, Roemenië en Duitsland. Vanuit Albergen wordt de hele organisatie aangestuurd. Albo produceert onder andere binnendeuren, voordeuren, tuin- en terrasdeuren, garagedeuren en meer. Met ruim 100 medewerkers levert Albo Deuren anno 2017 een flink aandeel aan de Nederlandse deurenmarkt.

‘’Het totale proces, van aanbesteding tot montage wordt ondersteund door uitgebreide research en productontwikkeling, verricht door experts. Of het nu gaat om de levering van een enkele deur uit voorraad of het digitaal inmeten en afhangen van een klant specifieke deur, dit alles past binnen de mogelijkheden van Albo Deuren’’, aldus Jos van der Laan, directeur bij Albo Deuren.

De samenwerking met Anker Stuy Verven gaat al vele jaren terug in de tijd. Een duurzame relatie waar we trots op zijn en waar we door de jaren heen niet alleen producten leveren maar ook betrokkenheid en service op maat. Albo Deuren maakt gebruik van verschillende verfsystemen van Anker Stuy Verven om de houten elementen van de gewenste kwaliteit te voorzien. Het verfsysteem moet voor een buitendeur een goede buitenduurzaamheid garanderen maar voor binnendeuren gelden weer andere spelregels zoals kras- en slijtvastheid.  Ook verzorgt Anker Stuy de leveringen naar de productielocaties in het buitenland zoals in Roemenië. De service van Anker Stuy beperkt zich niet tot de Nederlandse landgrenzen maar ook in Roemenië kunnen wij waar nodig bijspringen.

Ontwerp zonder titel

Tijdens ons bezoek worden we rondgeleid door de grote productieruimte. Hier kunnen we het gehele proces van begin tot eind volgen. Na de voorbewerkingen zijn de deuren klaar om naar de spuiterij te gaan, waar op dat moment binnen- en buitendeuren worden gespoten voor verschillende projecten. De deuren en ramen worden gegrond met de basisgrondverf en worden vervolgens afgelakt met de Aplex Aqua Systeemcoat S SG (17-0564) in onder andere een frisse rode kleur (ral 3001). Deze mid- en topcoating kenmerken zich door een goede dekking, vulling en zeer goede buitenduurzaamheid voor vele jaren. Tevens is het product makkelijk te verwerken en is het mogelijk om verticaal een grote laagdikte aan te brengen in één bewerking zonder zakkers en met een snelle droog- en doorlooptijd.

Nadat de afgelakte deuren en ramen droog zijn gaan ze naar de laatste fase in het productieproces, de afmontage. Op deze afdeling worden de elementen voorzien van hang- en sluitwerk en waar nodig beglazing. De verschillende kleuren deuren bij elkaar vormt een kleurrijk geheel.

Albo Deuren maakt tevens gebruik van het Anker Stuy kleurmengsysteem. Dit geeft het bedrijf een enorme tijd- en productbesparing doordat kleuren gemaakt kunnen worden op eigen locatie. En in de volumes al vanaf één liter. Hierdoor ontstaat een enorme flexibiliteit en blijft men nooit zitten met teveel verf. Tevens worden de kleurpigmenten/ pasta’s door Anker Stuy verven zelf ontwikkeld en geproduceerd met kleurpigmenten van automobielkwaliteit in tegenstelling tot veel leveranciers die Deco-kwaliteit leveren. Mede hierdoor kan Anker Stuy kleurbehoud over jaren garanderen. Dus die rode deur is en blijft ook mooi rood.