Bijzondere jubilarissen

Dit jaar mogen we een aantal bijzonder jubilarissen feliciteren. Astrid, Marcel, Ralph en Freek zijn dit jaar 25 jaar werkzaam bij Anker Stuy en Olga maakt 12,5 jaar deel uit van het team. We blikken samen terug op toen en nu.

Met wie heb je een sollicitatiegesprek gehad?

Astrid: Ik geloof dat ik mijn eerste sollicitatiegesprek met John heb gehad. Ik was net klaar met mijn Schoevers opleiding Directiesecretaresse en toen zag ik de vacature Afdelingssecretaresse bij Anker Stuy Verven voorbij komen. Gelukkig mocht ik gelijk op gesprek komen en heb ik de baan gekregen.

Marcel: Zo makkelijk ging het bij mij niet, ik weet het nog als de dag van gister! Op dat moment werkte mijn vader al 10 jaar in de buitendienst bij Anker Stuy. Ik was klaar met mijn opleiding als vakschilder en kon al aan de slag bij twee bedrijven. Het leek mijn vader toch wel leuk dat ik ook bij Anker Stuy aan de slag zou gaan, dus zodoende kon ik op gesprek komen bij Adriaan Stuy. Daar moest ik een handgeschreven open sollicitatie schrijven die hij vervolgens liet lezen door een grafoloog en ik moest een pittige assessment afleggen. Het was dus niet zomaar een sollicitatie!

Olga: Echt waar, ging dat zo? Na mijn opleiding aan het  Hoger Laboratorium Onderwijs ben ik bij verschillende bedrijven werkzaam geweest. Toch ben ik toen gaan rondkijken naar wat anders, zodoende heb ik eerst een half jaar via een uitzendbureau bij Anker Stuy gewerkt en daarna ben ik in dienst gekomen. Ik had een gesprek met het hoofd van het laboratorium en daarna met Rob Stuy.

 

Herinner je jouw eerste werkdag nog?

Marcel: Dat was leuk! Het was toen Hennie haar verjaardag, maar dat wist ik niet. Ik dacht dat ze slingers hadden opgehangen en gebak hadden gehaald om mij te verwelkomen, maar dat bleek achteraf dus niet zo te zijn. Ik woonde toen nog bij mijn ouders in Geldermalsen, daarom verbleef ik van maandag tot en met vrijdag in een kosthuis. Het eerste jaar heb ik alle afdelingen van het bedrijf doorlopen, het was een soort uitgebreide stage om klaargestoomd te worden voor de buitendienst. Nu ben ik alweer 24 jaar bij de klant te vinden en specialist voor de timmerindustrie en bouwverven.

Astrid: Ik herinner mij niet zo zeer mijn eerste werkdag, maar de eerste periode had ik op de eerste verdieping mijn eigen kantoortje. Mijn werkzaamheden waren uiteenlopend, van het inkopen van de grondstoffen tot aan het handmatig maken van de etiketten voor de verfblikken.

Olga: Mijn echte eerste werkdag kan ik me ook niet meer goed herinneren. De eerste periode vond ik wel heel indrukwekkend, leerzaam en vooral heel leuk. Nu ken ik het lab van begin tot eind. Ik ben begonnen met de keuringen van de verven, daarna heb ik de hele Waarborg kleuren database opgebouwd. Vervolgens heb ik me bezig gehouden met het ontwikkelen van de kleurenpasta’s en later met de research naar verschillende soorten bindmiddelen, zowel waterverdragen en oplosmiddel houdend. In mijn huidige functie als kleurenspecialiste houd ik mij bezig met het ontwikkelen van de nieuwe kleuren database. Ik houd van kleur!

    fullsizeoutput_a36

Is er veel veranderd de afgelopen jaren?

Astrid: Dat is er zeker!  We hebben er natuurlijk veel meer collega’s bijgekregen, het kantoorpand is afgelopen jaren helemaal gemoderniseerd, er wordt veel meer geproduceerd en het productassortiment is uitgebreid.

Olga: Er is inderdaad heel veel gebeurd. Ook in het laboratorium. Wij zijn binnen Anker Stuy flink gegroeid, want er zijn twee nieuwe laboratoria bijgekomen.  De kwaliteitseisen van de kleuren zijn de afgelopen jaren ook strenger geworden. Kleurechtheid speelt een nu nog belangrijkere rol.

Marcel: Dat is bijna teveel om op te noemen. We hebben natuurlijk al een aantal mooie jubilarissen, dus ik mag nog met veel dezelfde collega’s samenwerken. De buitendienst is de laatste jaren flink gegroeid. We zijn nu met vijf collega’s op de weg en iedereen heeft zijn eigen rayon. Door alle technologieën zijn de bepaalde werkzaamheden natuurlijk ook veranderd. Ik weet nog dat we piepers bij ons hadden in plaats van een mobieltje. Als ik opgepiept werd moest ik ergens een telefooncel vinden, een kwartje erin stoppen en dan kon ik de fabriek bellen om te vragen waarom ik opgepiept werd. Dat gaat nu allemaal wel een stukje makkelijker.

 

Hoe ervaar je het werken bij Anker Stuy?

Olga: Heel prettig! Ik kan helemaal mijn eigen ding doen, precies wat ik leuk vind en ze laten je vrij in wat je doet. Geen dag is hetzelfde, er zijn steeds weer nieuwe uitdagingen. Ook vind ik het erg leuk om mensen te helpen en oplossingsgericht te werken.  De 12,5 jaar zijn echt voorbij gevlogen!

Astrid: Het is bijzonder om al een aantal werkjubilarissen te mogen vieren. We zijn al met veel collega’s die 12,5 jaar of al 25 jaar in dienst zijn. We hebben het bedrijf groot zien worden, dat hebben we met elkaar opgebouwd.

Marcel: Het voelt als mijn eigen bedrijf, een echt familiebedrijf.  De 25 jaar zijn voorbij gevolgen en ik begin nog iedere dag met veel plezier aan mijn werkdag. We werken met korte lijnen en een platte structuur. Dat vind ik erg prettig werken. Het mooiste aan het werk vind ik het contact met de klant, de betrokkenheid en het gevoel dat je verschil kan maken met onze producten. We hebben veel duurzame relaties, waar we helemaal thuis zijn het productieproces en service op maat bieden.