Interview met onze stagiaire Vera

Vera loopt 20 weken stage bij Anker Stuy Verven voor haar studie chemisch-fysisch analist. Lees hier over haar ervaringen tot nu toe.

Wij kennen je nu al even, maar kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Vera van der Meer en ben 17 jaar oud. Ik zit nu in het derde leerjaar chemisch- fysisch analist op het Nordwin College in Leeuwarden. Ik ben begonnen aan deze opleiding in het tweede leerjaar. Dit kwam doordat ik op het vmbo op de exacte vakken, scheikunde, wiskunde, natuurkunde en biologie, een 7 of hoger had. Ik wist zeker dat ik chemie wou doen en geen microbiologie of iets anders.

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Ik ben hier terecht gekomen via school. Ik zou eerst bij een ander bedrijf stage lopen maar die hadden geen plek. Toen had ik de keuze tussen twee andere bedrijven waaronder Anker Stuy. Ik heb toen gekozen voor Anker Stuy. Het leek me eerlijk gezegd eerst niet leuk om in de verf industrie stage te lopen, maar sinds ik bij Anker Stuy ben is mijn mening 180 graden gedraaid.

Wat spreekt je aan in het werken in ons laboratorium?

Het leukste aan het werken op het lab van Anker Stuy is dat je wel een eigen project hebt, maar je ook anderen kan helpen met hun projecten. Iedereen weet van elkaar waar die mee bezig is en je kan bij iedereen terecht voor vragen. Ook de collega’s zijn erg leuk, op het lab maar ook in de rest van het bedrijf.

Vera

Welke opdrachten heb je zoal gekregen?

De hoofdopdracht die ik heb gekregen is het kijken naar het gedrag van diverse matteringsmiddelen in onze bestaande verfsystemen. Ook kijk ik naar het gedrag van verschillende vulstoffen in de verschillende verfsystemen.

Wat is voor jou de grootste uitdaging?

De grootste uitdaging blijft toch wel om alles goed plannen, zodat alles goed verloopt. Vooral bepaalde testen moet je op bepaalde dagen inzetten, anders kom je niet uit met het weekend.

Wat heb jij voor nieuws geleerd van ons?

Ik heb vooral geleerd dat verf niet zomaar een vloeistofje is die je ergens op smeert en laat opdrogen. Ook heb ik veel geleerd over welke testmethoden er worden gebruikt bij het keuren van de verven.

Wat zijn de belangrijkste lessen die jij na deze stage meeneemt?

Dat je soms niet altijd moet kiezen wat je kent maar ook eens iets moet kiezen waarvan je niet weet hoe het is. En dat je alles goed moet noteren wat je doet want anders weet je later niet meer hoe je het hebt gedaan.