Interview met onze stagiair Wytze

Wytze volgt de opleiding Junior Accountmanger. Hiervoor loopt hij 20 weken stage bij Anker Stuy Verven.

Ik ben Wytze Jongsma, 17 jaar oud en ik woon in het Friese Oudega. Ik volg de opleiding Junior Accountmanger aan het ROC Friese Poort in Drachten. In mijn vrije tijd ben ik veel op het voetbalveld te vinden.

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Ik was al bekend met Anker Stuy Verven. Afgelopen twee zomervakanties heb ik gewerkt in de fabriek. En nu leek het mij leuk om hier dan ook stage te lopen, maar dan op het kantoor.

Wat spreekt je aan in het werken op ons kantoor?

Ik vond het werken in de productie leuk en daarom lijkt het mij ook leuk om het bedrijf van de andere kant te zien. Om zo ervaring op te kunnen doen die aansluit bij mijn opleiding.

DSC00775-3

Je stage zit er nu alweer bijna op. Wat heb je allemaal gedaan?

Anker Stuy is op dit moment bezig met het optimaliseren van de webshop. Hiervoor heb ik verschillende opdrachten kunnen uitvoeren, zoals het maken van een concurrentenanalyse en het houden van een online enquête. Daarnaast ben ik bezig geweest met de website, promotiemateriaal en social media.

Wat was voor jou de grootste uitdaging?

De grootste uitdaging vind ik om een goed acquisitie en/of verkoop gesprek te voeren voor Anker Stuy Verven. Onlangs ben ik met een accountmanager van Anker Stuy mee geweest naar de marktdagen van Verf van der Feer. Hier heb ik ervaring kunnen opdoen.

Wat heb jij voor nieuws geleerd van ons?

Tijdens deze stageperiode heb ik veel geleerd over bepaalde marketingtools.