Blog: Vooruitzicht internationalisering Anker Stuy Verven

test688

Er is veel geduld nodig om een onbekend merk te introduceren op een buitenlandse markt. Vertrouwen moet worden opgebouwd en het merk moet zich meermaals zelf bewijzen.  Maar in dit jaar wat net is begonnen kunnen wij als Anker Stuy Verven constateren dat onze manier van werken en onze producten steeds gretiger aftrek vinden in het buitenland. Naast onze eigen vestiging in Polen hebben wij een aantal sterke samenwerkingsverbanden met bedrijven in bijvoorbeeld Engeland, Duitsland, België maar ook intercontinentaal in Azië en Latijns-Amerika. Ook komen er dit jaar nieuwe samenwerkingsverbanden bij, zo wordt er binnenkort een nieuwe importeur geïnstalleerd in Litouwen. Waarom dit land?

De Baltische staten zijn met name bijzonder interessant omdat de houtverwerkende industrie een belangrijke sector is in Litouwen, Letland en Estland, als geheel van de economie.

The wood processing sector accounts for about 2.0 % of GDP, employing around 32.2 thousand workers or 3.5 percent of total employment. 2257 companies were active in the sector at the beginning of 2016. The most important export markets for the wood processing sector in 2015 were Germany, followed by Norway, Latvia and the United Kingdom. European Union countries accounted for almost 70 percent of exports by the wood processing sector. (Bron: http://www.enterpriselithuania.com)

Deze bedrijven produceren dus voornamelijk  producten die geëxporteerd worden naar West-Europa en Scandinavië. Dit kunnen zij doen doordat arbeidskosten en operationele kosten een stuk lager liggen dan bijv. in West-Europa. Een gemiddeld loon van een fabrieksmedewerker in Litouwen ligt rond de € 500 tot 750,- . Kwaliteit en een duurzaam product is echter wel een vereiste van het desbetreffende importerende land. Deze landen laten ook een mooie economische groei zien door een goede samenwerking met de Europese Unie en met name Estland is koploper in Europa in digitalisering.

In Groot-Brittannië zijn wij begin 2107 voortvarend van start gegaan en in 2018 zetten wij deze koers voort. Door een hechte en transparante manier van samenwerken met onze importeur (zie: https://glasstimes.co.uk/news/partnership-extended/ ) zijn wij in staat om de gebruiker binnen 24 uur niet alleen te voorzien van een kwaliteitsproduct maar ook om zijn manier van produceren nog effectiever te laten verlopen. Dit doen wij door met een ander oog, het soms nuchtere “Friese” oog naar bepaalde processen te kijken. De Friese cultuur wordt zeer goed ontvangen bij de Engelsen die onze mentaliteit van “doen  i.p.v. praten” waarderen. In 2018 is het uiteraard wel afwachten hoe de onderhandelingen verder verlopen betreffende “Brexit” en of dit invloed zal hebben op mogelijke importbeperkingen en op de koers van de Sterling Pound – Euro.

Een drukke reisagenda is dus voor komende maanden alweer vastgesteld waarbij wij als Anker Stuy Verven ook zeker geen aandacht verliezen op onze thuismarkt. Ook in Nederland mogen onze klanten dit jaar weer nieuwe innovaties verwachten. Bijvoorbeeld onze nieuwe primer voor Single-piece coating. Een manier van produceren die steeds populairder wordt in de houtwerkende industrie. Ook voor ons assortiment bouwverven en meubellakken zullen noviteiten geïntroduceerd worden. Onze bouwverven zijn nu ook voor de particulier bereikbaar. Kijkt u eens op www.verfcasa.nl en ontdek  ons assortiment.

Namens Anker Stuy Verven wensen wij onze klanten, partners, leveranciers en collega’s een voorspoedig 2018

Emile & Armand Stuy


Emile Armand 3333