Het kleurenlaboratorium van Anker Stuy Verven

Anker Stuy Verven  produceert verschillende soorten verf & coatings. Een belangrijk onderdeel van onze productie zijn de kleurpasta’s die worden gebruikt om de verf op kleur te brengen. Anker Stuy Verven produceert  de kleurenpasta’s in eigen beheer. Hierdoor kan Anker Stuy Verven de totale kwaliteit van zijn product bewaken dit in tegenstelling tot sommige andere verffabrikanten die deze pasta’s extern inkopen.  De pasta’s zijn optimaal geformuleerd voor al onze verfsystemen. Dit betekend een  uitstekende kleurmatching, kleurechtheid en met een uitstekende duurzaamheid. Rood blijft rood over vele jaren.

_DSC0472

Anker Stuy Verven biedt als service de mogelijkheid aan zijn klanten om zelf producten op kleur te brengen. Hierdoor blijven voorraden klein en blijft men niet met onnodig teveel gekleurde verf producten zitten. Dit alles gebeurd doordat wij een database met recepturen aanbieden die tot in detail nauwkeurig zijn. Deze houdt,  in tegenstelling tot de meeste databases rekening  met de glans van de verf en de invloed van de in verf gebruikte vulstoffen.

Er wordt elke dag hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling, optimalisatie en het up-to-date houden van onze kleurendatabank en de pasta’s. In totaal heeft Anker Stuy Verven bijna 15.000 kleurrecepturen in de kleurendatabase ingevoerd. En dit aantal neemt nog iedere dag toe! De meest voorkomende kleurwaaiers in Europa zijn beschikbaar. Daarnaast ontwikkelen we ook eigen (trend)kleuren en formuleren we als service ook de recepturen voor de vele verschillende kleurenwaaiers die er in de Europese markt worden gebruikt.

Maar Anker Stuy Verven doet meer. We maken kleuren conform aangeleverd kleurenstaal. Dit betekent dat wij elke gewenste kleur nauwgezet kunnen formuleren voor elke gewenste toepassing binnen ons assortiment. In de meubelindustrie is dit voornamelijk een veel voorkomende situatie en daarom is exacte kleur matching daar erg wenselijk.

Bij transparante verfsystemen komt dit ook veel voor. Op iedere houtsoort ziet een kleur er anders uit. Het kleurenlaboratorium van Anker Stuy Verven test indien noodzakelijk iedere transparante kleur op de gewenste houtsoort. Een grote voorraad houtsoorten ligt hiervoor klaar met de meest uiteenlopende houtsoorten.

 

Ieder individu interpreteert een kleur anders.  De waarneming van de kleur is dus subjectief;  Daarom gebruikt Anker Stuy Verven een moderne spectrometer om de kleuren te beoordelen en formuleringen snel en adequaat te kunnen sturen en de database met niet subjectieve data te kunnen vullen.

Het kleurenlaboratorium  denkt ook vooruit. Wat zijn de kleurtrends op meubelgebied voor volgend jaar en wat kan Anker Stuy Verven  hierin aanbieden. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de stoere grijstinten in de meubelindustrie die worden aangeboden in onze natuurmatte lakken en oliën. Deze zijn in de “industrie” look en “vintage’ look enorm populair. Maar ook voor de komende jaren verwachten wij spannende ontwikkelingen op lifestyle en woongebied. Benieuwd welke dat zijn? Houdt u onze website in de gaten of wilt u meer weten over onze producten en services? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op