In gesprek met Wiebe Boelens, productiemedewerker Anker Stuy Verven

Onze medewerkers zijn ons kapitaal. Wij zijn trots op hen en willen dan ook duurzaam gebruik maken van hun talenten en diensten. Met behulp van controles en de nodige voorzieningen garanderen wij de veiligheid van onze medewerkers. Ook bieden wij de mogelijkheid voor persoonlijke ontwikkeling en het ontplooien van talenten.

Wiebe is een echte Fries. 28 jaar, geboren en opgegroeid in Drachten en nu goed anderhalf jaar werkzaam bij Anker Stuy Verven.

‘’Na het voortgezet onderwijs ben ik begonnen aan de MBO opleiding Allroud DTP-er aan het ROC Friese Poort in Drachten. Na het behalen van mijn diploma ben ik verder gegaan met de opleiding Grafisch Vormgever, om naast het technische aspect ook te leren over het creatieve proces. Uiteindelijk vond ik het in mijn functie vrij lastig om klanten binnen te halen. Als beginnend ZZP’er ondervond ik ook de nadelen, zoals geen vast inkomen. Daarom besloot ik om het over een ander boeg te gooien. Even iets heel anders. Zodoende ben ik bij Anker Stuy Verven terecht gekomen.

foto website 1

Voordat ik hier kwam werken, was ik nog niet bekend met hun verfsystemen, dus het was erg interessant om alles te leren. De eerste paar maanden ben ik via het uitzendbureau aan de slag gegaan en nu in dienst bij Anker Stuy.

Het productieproces van de verfsystemen kent verschillende stadia. Ik werk voornamelijk bij het pomp en tap werk. Er worden elke dag vele liters verf geproduceerd. Het is een uitdaging om dat in goede banen te leiden. Elke dag krijg ik een stapel orders en weet ik welke verf geproduceerd is en wat getapt moet worden. ’s Ochtends begin ik met het pompen van de verf naar de opslag tanks. Als dat klaar is begin ik met het verwerken van de orders. Dit bestaat uit het tappen van de verf in veel verschillende hoeveelheden, zoals bijvoorbeeld IBC containers van 1000 liter of grote dozen van 500 liter.

Dit jaar wordt de productieruimte uitgebreid. Anker Stuy is een groeiend bedrijf, waardoor wij meer capaciteit nodig hebben. Dat verneem ik ook in de werkzaamheden. Nagenoeg elke bestelde liter verf passeert mij. In de nieuwe productiehal wordt veel geautomatiseerd, waardoor ik mij ook kan richten op andere werkzaamheden. Daar kijk ik erg naar uit!’’

DSC_0770