Maak kennis met onze stagiair Falko

“Mijn naam is Falko, ik ben 20 jaar oud en woonachtig in Drachten, Friesland. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te racen in racesimulators en te squashen. Voordat de eerste lockdown begon, speelde ik squash in een landelijke competitie.

Momenteel ben ik vierdejaars student chemie aan de hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Sinds februari loop ik stage bij Anker Stuy Verven, op de R&D afdeling. Daar ben ik bezig met mijn afstudeerstage, die ik eind juni hoop af te kunnen ronden. Binnen de chemie spreekt mij het meest de organische en polymeerchemie aan.
Via mijn studiebegeleider op school heb ik de namen van een aantal bedrijven gekregen die wellicht aan zouden sluiten bij mijn interesses. Ik heb de bedrijven opgezocht en Anker Stuy Verven sprak hierbij mij het meeste aan. 

Ik heb leuke collega’s en een uitdagend project met afwisselende werkzaamheden. Tijdens mijn afstudeeropdracht hou ik mij bezig met het ontwikkelen van een nieuwe meubellak voor binnen. Mijn werkzaamheden zijn het maken van recepturen (aan de hand van richtrecepturen) van leveranciers. Maar ook het ontwikkelen van nieuwe recepturen en het analyseren van deze recepturen. Hierbij let ik bijvoorbeeld op reologie, filmvorming, glans en hardheid. Het is fijn dat het onderzoek tot nu toe erg soepel verloopt. 

Bij Anker Stuy Verven wil ik voornamelijk werkervaring opdoen op verschillende vlakken in het werkveld. In voorgaande stages heb ik ervaring opgedaan met extruderen en emulsie-polymerisatie. In deze stage zou ik graag ervaring op willen doen met het ontwikkelen van een nieuw product in de verfindustrie.
Mijn plan voor volgend jaar is, een pre-master te doen en daarna twee jaar een master te volgen aan de Rijksuniversiteit te Groningen.”