Maak kennis met onze stagiair Wessel

“Mijn naam is Wessel van der Wal. Ik ben 28 jaar en woon in Lemmer, Friesland. Ik volg de opleiding Laboratoriumtechniek Chemie op het Van Hall Larenstein te Leeuwarden. Sinds september 2020 loop ik stage in het laboratorium van Anker Stuy Verven. Deze leerzame periode zit er al bijna weer op. Voor mijn stageproject heb ik onderzoek gedaan naar industriële UV-uithardende coatings met hoge duurzaamheid en geringe milieubelasting. Deze techniek bestaat al langer maar wordt vaak gebruikt voor verven die geschikt voor binnen toepassingen. Het doel van de opdracht is het ontwikkelen van een UV-uithardende coating die voldoende weerstand biedt tegen verwering door het buitenklimaat.

Ik heb veel geleerd bij Anker Stuy Verven, waaronder het formuleren en appliqueren van UV-coatings. Omdat het project in de beginfase zit is er veel tijd gaan zitten in het formuleren van de coating met de juiste ingrediënten en de methode van produceren. 

Door deze stageperiode ben ik er achter gekomen dat mijn interesses liggen bij diverse verfsystemen en de daarbij behorende additieven. Daarom zal ik mij in de toekomst graag willen gaan verdiepen in de verschillende grondstoffen die worden gebruikt en wat voor eigenschappen zij hebben in een verfsysteem. Ik ga daarom mijn afstudeerstage volgen bij AOC Trusted Solutions te Zwolle.”