Natuurlijk veranderen!

Toen ik begon met mijn laboratorium opleiding, wekte ik een grote verrassing in mijn omgeving. Wie wil er nou op een laboratorium werken? Een witte met zeldzame vlekken besmeurde labjas, reageerbuisjes met mysterieuze vloeistoffen, stinkende en rokende chemicaliën. En dus werd ik een laboratoriummuis.

Na mijn studie begon ik bij DSM als applicatie medewerker op de afdeling waterborne acrylics for industrial wood en na dit eerste jaar stapte ik over naar Arizona Chemical als R&D Chemist voor de ontwikkeling van drukinktharsen. Nadat ik hier al een paar jaar werkte en druk bezig was met de ontwikkeling van producten en verbeteringen van productieprocessen in Frankrijk, Engeland en Finland, kreeg ik vaker de vraag of het niet een keer op zou houden om steeds maar weer iets nieuws te ontwikkelen. In hun beleving was het toch ook een keer klaar en is er geen behoefte meer aan weer iets nieuws. Ik vond de vraag zeer bevreemdend, het was voor mij de normaalste zaak van de wereld om steeds weer iets nieuws te proberen, nieuwe producten te ontwikkelen en te kijken of het efficiënter en effectiever kan.

Normaliter wordt al veel verbeterd en vernieuwd onder dwang van veranderingen in wet- en regelgeving, klantenvragen, klachten, productieproblemen. Leuk, maar wel een beetje saai als dit de enige redenen zouden zijn. Voor mij geldt in ieder geval dat veel veranderingen ontstaan uit een diep gewortelde nieuwsgierigheid en scepsis, maar evengoed ook uit ontevredenheid en of jaloezie en wensen. Ik geloof dat zonder deze hele natuurlijke menselijke eigenschappen we nog steeds op een boom zouden leven.

DSC00485

Zo gebeurde het dat ik na Arizona Chemical, bij DSM in Zwolle en Schoonebeek en vervolgens bij de Firma BÜFA in Rastede/Oldenburg (Duitsland) terecht kwam. Het was een hele verandering voor mijn vrouw en mij. In totaal hebben we 14 jaar in Duitsland gewoond. Tijdens deze periode zijn ook onze beide kinderen Maik en Rosa (nu 12 en 10 jaar oud) geboren. Hoewel we ons in Duitsland een tweede Heimat hadden opgebouwd voelden we ons af en toe nog steeds een vreemde eend in de bijt. We zijn tenslotte Nederlanders en geen Duitsers.

Zoals te verwachten was, werden we dan ook voor de keuze gesteld, terug naar Nederland of toch in Duitsland blijven? Willen we én kunnen we zo’n grote verandering aan? Alles op het spel zetten wat we hebben opgebouwd, onze omgeving, sociaal leven, scholen, sport, werkomgeving, taal en cultuur? Een mega-impact en dan speciaal voor onze kinderen. Om deze veranderingen met een gerust hart om te zetten hadden we zekerheid nodig. Een dak boven ons hoofd waar we genoeg plek hebben om ons eigen spulletjes kwijt te kunnen om ons thuis te voelen. Geld om te leven, met voldoende vastigheid en regelmaat, een betrouwbare, gedegen werkgever en een regio die bij ons past en vooral een plek om als gezin samen te zijn. Eigenlijk was voor ons de hoofdvraag: ”Kunnen we ons hier samen een toekomst voorstellen?”.

Hoewel de veranderingen veel stress en druk betekenen, hebben we de stap gewaagd. Mijn gezin en ik van Nethen (D) naar Marum (NL) en van AB-Polymerchemie in Aurich (D) naar Anker Stuy Verven in Terwispel (NL).

Sinds mijn begin bij Anker Stuy Verven, op 1 maart 2018, is er al veel veranderd, zowel in productie als in de laboratoria. Daarbij blijft het niet begrenst tot aanschaf van apparatuur, buffer- en voorraadtanks, nieuwe productontwikkelingen en opschalingen, maar ook op het personele vlak. Al deze veranderingen zetten de organisatie behoorlijk onder druk en daarbij komt…, we zijn nog lang niet klaar. Denk bijvoorbeeld aan de complete om-/uitbouw met additioneel ca. 1000 m² productieruimte. Dit betekent vele veranderingen voor de productieprocessen, interne en externe goederenstromen, versterkte automatisering maar ook in de werkzaamheden van de medewerkers.

Dat dit niet voor iedereen even makkelijk is en niet zonder slag of stoot gaat, mag duidelijk zijn. Daarom vind ik het belangrijk om voldoende zekerheid te geven door te informeren, duidelijke doelen stellen, verrassingen te vermijden en vertrouwen uit te stralen naar de toekomst.

Daarmee is niet gezegd dat het eenvoudig is en dat het allemaal van een leien dakje gaat. Echter geldt voor mijn gezin, mijzelf alsook voor Anker Stuy Verven, dat we overtuigd zijn dat we ons goed hebben voorbereid om de toekomst te bereiken die we ons hebben voorgesteld.

Veranderen? Natuurlijk!

(Door: Marcel Pruis, Manager Productie/R&D)