Van Vuuren opent deuren

Van Vuuren is een gevestigde naam in de utiliteitsbouw. Sinds jaar en dag is Van Vuuren een toonaangevende leverancier van binnendeuren op de Nederlandse markt. Het bedrijf komt voort uit de bedrijven Halbertsma Deuren en Picus Deuren en is gevestigd in het Friese Grou.

Voor alle deurconcepten

Van Vuuren fabriceert binnendeuren voor de utiliteitsbouw in elke gewenste maat, kleur en functionaliteit. Dit conform de modernste regelgeving in binnen- en buitenland. Omdat de complexiteit van de producten toeneemt, levert Van Vuuren complete deurconcepten. Ze focussen zich op deuren met een functie, dus brandwerende deuren eventueel gecombineerd met rook- geluid- en inbraakwerend. Dat is nodig om de veiligheid en comfort te garanderen voor diverse segmenten, zoals ziekenhuizen, hotels, appartementen, kantoorgebouwen et cetera.  Hierdoor biedt Van Vuuren altijd een oplossing welke voldoet aan de gestelde eisen en ontzorgt Van Vuuren haar klanten.

Om aan de huidige en toekomstige marktvraag te kunnen voldoen zal de komende jaren het productenprogramma worden uitgebreid. De geldt voor de Nederlandse, Duitse, Belgische en Engelse markten. Daarnaast zijn de eerste stappen gezet om duurzamere deuren te produceren. Van Vuuren heeft als doel om binnen drie jaar een circulair productenprogramma en businessmodel te kunnen aanbieden.

Samenwerking Anker Stuy Verven

In 2017 is de samenwerking tussen Van Vuuren en Anker Stuy Verven bekrachtigd.

Van Vuuren werkt voor het behandelen van de deuren samen met Jébé Spuiterij. Jébé Spuiterij heeft in de productiehal van Van Vuuren een geheel eigen spuitruimte ingericht. Ze maken gebruik van verschillende verfsystemen. Voor het spuiten van blanke lak wordt er gebruik gemaakt Anker -Top Aqua Acryl PU Lak Blank. Het te spuiten oppervlak wordt verticaal gespoten, door het goede stand vermogen van de lak kan er een mooie volle laag aangebracht worden. Ook heeft deze lak een snelle droogtijd, wat gunstig is voor het proces. Voor het spuiten van kleuren van binnendeuren gebruikt Van Vuuren de  Ankolux Acrylprimer. Na droging heeft ook dit verfsysteem een mooie volle laag.

De keuze voor deze verfsystemen is tot stand gekomen door een gedegen advies van de kant van Anker Stuy Verven en het testen op de deuren van Van Vuuren. Pas toen iedereen tevreden was zijn ze overgestapt op de verfsystemen van Anker Stuy Verven. Dat met volle tevredenheid!