In augustus zullen nieuwe Europese regels in werking treden die vereisen dat behandelde houtproducten voldoen aan specifieke brandclassificaties. Ankoline FR Hydrostain is speciaal ontwikkeld om aan deze eisen te voldoen, zowel voor gevelbekleding als voor binnengebruik.

Wat Ankoline uniek maakt, is de toepassing van de geavanceerde Qcap™ technologie. Deze technologie richt zich specifiek op het verlagen van de FIGRA-waarde tijdens de SBI-test (Single Burning Item-test), waardoor de beits een betrouwbare bescherming biedt zonder gebruik van geïmpregneerde zouten of opschuimende technieken.

Ankoline FR waarborgt dat hout uit klasse D geen negatieve bijdrage levert aan de brandklasse, waardoor een duurzame en veilige oplossing wordt geboden voor houten gevels en rabatwerk. Tevens is het upgraden van hout in brandklasse E (zoals thermisch gemodificeerde houtsoorten zoals vuren en fraké) naar D ook mogelijk.

Ankoline FR is uitvoerig getest door het onafhankelijke bureau Peutz, en heeft al positieve resultaten behaald in de Nederlandse houthandel met SBI-testen.

Brandwerend én duurzaam

Naast de brandvertragende eigenschappen, bestaat Ankoline FR Hydrostain voor meer dan 50% uit biobased (en dus herwinbare) grondstoffen, conform de C14-methode. Dit betekent dat het product niet alleen bijdraagt aan brandveiligheid, maar ook een heel duurzaam product is.

Ankoline is zowel in transparante als dekkende varianten beschikbaar, waardoor het geschikt is voor diverse toepassingen zonder dat het afbladdert. Voor binnenpanelen en houten interieurtoepassingen biedt Ankoline eveneens een transparante of dekkende afwerking, zonder dikke lagen die een sinaasappel-effect kunnen geven.

Voor meer informatie en specificaties over Ankoline FR Hydrostain, of voor vragen over de nieuwe EU-wetgeving en de impact op uw projecten, neem contact op met Anker Stuy Coatings.