PU lakken van Anker Stuy

Anker Stuy en Heidelberg Coatings, onze Duitse partner, bieden een groot scala aan lakken en verfproducten voor de meubelindustrie en de interieurbouw. Samen garanderen wij u duurzame topkwaliteit. Onze producten voldoen aan de strenge eisen zoals gesteld in DIN (Deutsche Industrie Norm) en EN (Europese Norm). Onze 1 en 2 componenten systemen brengen alle ondergronden tot leven! Het assortiment PU lakken bestaat uit diverse 1 en 2 componenten systemen die op basis van of water of oplosmiddel worden gemaakt. Onze producten zijn ook verkrijgbaar in heel veel kleuren dankzij ons eigen kleurmengsysteem. In ons breed assortiment vindt u ook PU lakken, hieronder kunt u meer informatie over deze beschermende, krasvaste producten bekijken.

Anker Stuy en Heidelberg

Wat zijn PU lakken?

Pu lakken zijn lakken die gedeeltelijk bestaan uit Polyurethaan. Polyurethaan is een belangrijke groep polymeren. Doordat de Polyurethaan uit twee bestanddelen bestaat, namelijk een harde en zachte, is het mogelijk om de beste eigenschappen van beide delen te verenigingen. Hierdoor is PU naast buigzaam ook sterk en slijtvast. Dit maakt het ideaal voor verftoepassingen.

Voordelen van onze PU lakken

De PU lakken zijn ideaal voor het beschermen van ondergronden zoals diverse houtsoorten. De lakken zijn door de Polyurethaan zeer krasvast en ze geven een duurzame resultaat. Wij maken zowel watergedragen als oplosmiddelhoudende PU lakken. Deze zijn in 1 en 2 pot systemen te verkrijgen. De oplosmiddelhoudende systemen zijn zeer goed bestand tegen chemicaliën, hitte en water. Bij de watergedragen producten is dit minder. De keuze van het product is dus afhankelijk van de toepassing waarvoor het gebruikt wordt. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op en vraag om advies. Wij hebben de kennis in huis.
Het assortiment PU LakkenWe hebben een ruim assortiment aan PU lakken met bijbehorende technische bladen en veiligheidsbladen. Hieronder noemen wij enkele.

  • HD Pur Structuurlak (40- 0682- kleur) is een oplosmiddel houdend, 2 componenten systeem op basis van polyurethaan die bestand is tegen chemicaliën, vetten en schoonmaakmiddelen.
  • HD Anker-top Aqua Acryl PU Color DE(40- 7153) is een watergedragen, sneldrogende, gepigmenteerde 1 pot systeem lak voor binnen toepassingen. Het bestaat uit een combinatie van polyurethaan en acrylaatdispersies als bindmiddel.
  • HD Top Acryl PU lak (40- 710X- 0001) is een lichtechte, watergedragen blanke lak voor binnen. Het bestaat uit een combinatie van polyurethaan en acrylaatdispersies als bindmiddel.

Wilt u ons gehele assortiment bekijken? Klik dan hier.

Heeft u nog vragen?

Mocht u nog vragen hebben of wilt u advies voor het kiezen van het juiste product, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op