Biobased spuitverven

Het productenpakket Aplex Aqua verf bestaat uit hoogwaardige primers en topcoats die in verschillende glansgraden en zowel dekkend als transparant verkrijgbaar zijn. Ontdek hier het Aplex Aqua-assortiment.

C14 Methode

De verfsystemen zijn onderzocht en getoetst conform de C14 methode (NEN-En 16640). Op basis van de normering kunnen wij vaststellen dat onze Aplex Aqua producten 45% tot 58% bio-based content bevatten. Daardoor kunnen ze een goed alternatief zijn voor producten die op basis van acrylaten zijn ontwikkeld.

Aplex Aqua toepassen?

Benieuwd of Aplex Aqua ook binnen jouw productielijn toegepast kan worden? Onze technisch adviseurs gaan graag met u in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden. De producten zijn zowel manueel als met robot spuitapparatuur te verwerken. Drogen snel en kenmerken zich door goede isolerende eigenschappen voor hout met inhoud stoffen. De producten zijn tevens KOMO gecertificeerd. Klik hier voor de SHR-publicaties.

Biobased en circulaire vergroening

Kan het type verf bijdragen aan de duurzaamheidsmissie van een timmerfabriek? Jazeker, zeggen commercieel directeur Emile Stuy van verffabrikant Anker Stuy uit Terwispel en directeur Mark Nederlof van kozijn- en hsb-producent Westerveld & Nederlof in Breedenbroek. Aplex Aqua bestaat voor meer dan 55 procent uit biobased content (berekening NEN-EN 16640). Benieuwd naar het hele artikel? Klik dan hier.