De Versneller Innovatie Ambitie (VIA) stimuleert innovatie en economische ontwikkeling voor het MKB in Noord-Nederland. De VIA wordt medemogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen.

Ontwikkeling van een industriële coating op basis van bio-based bindmiddelen.

Voor de huidige industriële coatings, zoals toegepast in de timmerindustrie, worden bindmiddelen gebruikt die voornamelijk gebaseerd zijn op conventionele fossiele (aardolie) grondstoffen. Anker Stuy Verven wil dit veranderen door met steun van de Europese Unie industriële coatings te ontwikkelen waarin bindmiddelen worden gebruikt die gebaseerd zijn op duurzame, herwinbare en CO2-neutrale grondstoffen. Hierbij streeft Anker Stuy Verven naar de toepassing van bindmiddelen die gebaseerd zijn op plantaardige gewassen die bij voorkeur gekweekt kunnen worden in Noord-Nederland.

Voor de algehele verfindustrie is milieuvriendelijkheid en herwinbaarheid van grondstoffen en duurzaamheid van het verfproduct steeds belangrijker. Anker Stuy Verven wil met dit project zich gaan onderscheiden door een stap verder te gaan en niet enkel aan (milieu)normen en eisen voldoen, maar een compleet nieuwe trend te gaan zetten in zeer duurzame milieuvriendelijke industriële coatings.

EFRO_RGB2