De voordelen van watergedragen lakken

Anker Stuy Coatings omarmt duurzaamheid en heeft een assortiment watergedragen lakken ontwikkelt die voldoet aan de hoogste normen van duurzaamheid én kwaliteit.

Snelle droogtijd, goede vloeiing

In combinatie met een uitstekende dekking is dit een professionele afwerking die jarenlang meegaat.

Beter voor milieu

Deze lakken hebben een laag VOC-gehalte en bevatten dus veel minder schadelijke vluchtige stoffen.

Beter voor medewerkers

Dezelfde slijt- en krasvastheid maar zonder de veiligheidsrisico’s van oplosmiddelhoudende lakken.

Watergedragen 2K Vulgrond

ASC-H-PUR Vulgrond wit

Dit is een twee componenten watergedragen primer/vulgrond (39-74110-9902. Deze primer kan afgewerkt worden met zowel watergedragen aflakken als met 2K oplosmiddel houdende lakken. Verlaagt VOS-emissies met minimaal 50% in dekkend systeem.

Dit product zorgt voor een strak resultaat op plaatmaterialen zoals MDF. Dit komt door de snelle droging en twee componenten verhouding. Zo ontstaat minimale opvezeling en dus een strak resultaat.  

Voor meubelbouwers van massief houten materialen en fineer materialen die liever een één component product gebruiken hebben wij ook de 39-7500-9910 ASC-H Cryl 1K ISO primer wit. 

Om ervoor te zorgen dat het product de hele dag te gebruiken is en dus geen potlife heeft, beschikt dit product over extreem goede blocking van tannines en hout met inhoudstoffen. Bovendien is dit product zeer goed schuurbaar.

Voordelen:

 • Beide producten kenmerken zich door het enorm goede isolerend vermogen van hout met inhoudstoffen. Eiken met tannine bijvoorbeeld.
 • Goed vullend vermogen.
 • Hoog standvermogen.
 • Zeer goed schuurbaar
 • Geringe opvezeling bij plaatmaterialen
 • Zeer goede hechting

Meer over ASC-H-PUR Vulgrond wit

Milieuvriendelijk én kras- en slijtvast

Een van de grootste voordelen van watergedragen lakken is hun lage VOC-gehalte, wat betekent dat ze minder schadelijke vluchtige organische stoffen bevatten dan traditionele oplosmiddelhoudende lakken. Dit maakt ze niet alleen veiliger voor het milieu, maar ook voor de mensen die ze aanbrengen en degenen die ze dagelijks gebruiken.

Maar laat je niet misleiden door hun milieuvriendelijke karakter – deze watergedragen meubellakken leveren ook uitstekende prestaties. Met een snelle droogtijd, goede vloeiing en uitstekende dekking, bieden ze een professionele afwerking die lang meegaat en bestand is tegen dagelijks gebruik.

Ontdek vandaag nog hoe deze geavanceerde lakken je meubels kunnen transformeren en je projecten naar een hoger niveau kunnen tillen.

Meer over de ASC-H Cryl lakken 

Klant aan het woord

Edwin Scheper van Meubelspuiterij Scheper uit Sappermeer is één van de eerste meubelmakers die met de watergedragen 2K vulgrond mocht gaan werken.

“Door te werken met 2K vulgrond van Anker Stuy Coatings reduceren wij onze VOC, waardoor we niet in de knoei komen met onze vergunning”, legt Schepers uit. “Tevens ben ik verzekerd van een strak eindresultaat gelijkwaardig of zelfs beter als oplosmiddelhoudende vulprimers.”

Contactformulier watergedragen meubellakken

Wil je een sample ontvangen of meer informatie? Vul je contactgegevens hieronder in en we nemen contact met je op!

Vragen? We geven graag antwoord.

Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor jullie samengevat in een Q&A. Als je aanvullende vragen hebt of in het algemeen meer informatie zoekt over dit onderwerp, laat dan je contactgegevens hierboven achter en we zullen snel contact met je opnemen!

 • Is er ook een 1 component beschikbaar??
  Jazeker, Voor meubelbouwers die liever één component product gebruiken hebben wij ook de 39-7500-9910 ASC-H Cryl 1K ISO primer wit.
 • Ik wil mijn VOS uitstaat verlagen, doe ik dat ook met deze primer?
  Jazeker, deze primer verlaagt VOS-emissies met minimaal 50% in dekkend systeem.
 • Isoleert dit product ook hout met inhoud stoffen?
  Jazeker, het product is ook toepasbaar op eiken en zal tannines niet laten doorbloeden.
 • Wat is de aanbevolen laagdikte?
  120-150 gr/m2 , tussenschuren vanaf K280 of fijner.
 • Hoe reinig ik mijn materiaal na de tijd?
  Hydro reinigingsconcentraat 40-990-0726 (10- 30% in water).