Ook in de winter schildert u met Anker Stuy

‘Droogt de verf wel in de winter?, ‘Bevriest de verf niet?’  zijn vragen die vaak gesteld worden tijdens de wintermaanden. Er is namelijk vaak twijfel over het feit of er in de wintermaanden geschilderd kan worden. Het is dan qua temperaturen immers een stuk kouder dan in de andere maanden. Dat klopt, maar met de kwaliteit van professionele verven van tegenwoordig is het geen enkel probleem om in de winter die schildersklus aan te nemen. We leggen graag uit onder welke omstandigheden er prima geschilderd kan worden tijdens de koudere maanden. Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van het schilderwerk, namelijk:

  • Temperatuur: Schilderen kan altijd onder temperaturen boven nul, maar ook wanneer het vriest kan er geschilderd worden. Tref dan de juiste voorbereidingen.
  • Relatieve luchtvochtigheid: Een te hoge luchtvochtigheid heeft vaak een negatieve invloed op het schilderwerk. Houd rekening met een maximale luchtvochtigheid van ca. 85%. Kijk voor de actuele luchtvochtigheid op  Buienradar.
  • Weersomstandigheden: Tijdens de wintermaanden is er meer kans op neerslag, zoals regen en sneeuw. Wanneer dit het geval  is, is het van belang dat het oppervlak dat geschilderd moet worden goed wordt afgeschermd.

Winterkwaliteit verf

Winterkwaliteit verven zijn minstens gelijkwaardig aan gewone verven. Na jaarlijkse testen blijkt dat ze niet onderdoen voor andere gangbare verfproducten. Wat is er dan zo anders aan deze winterverf? Er is een additief toegevoegd aan het recept wat ervoor zorgt dat de verf droogt onder lage temperatuur, bijna tegen het vriespunt aan!
U vindt onze winterkwaliteit verf voor buiten terug onder de naam Waarborg PU Aflak WS. Met dit product bent u verzekerd van kwaliteit tijdens de koude wintermaanden. De voordelen van dit product zijn namelijk:

  • Gemakkelijke verwerking
  • Goede droging, doordroging bij lagere temperaturen
  • Goede vloeiing
  • Goede vulling en dekking
  • Goede buitenduurzaamheid

 

Meer informatie over dit product

Heeft u advies nodig voor uw winterklus?

Twijfelt u toch of u onder de huidige weersomstandigheden kunt starten met uw schildersklus? Of weet u niet goed voor welk product u het beste kunt kiezen voor een specifiek project? Geen probleem, wij hebben de juiste kennis in huis. We helpen u dan ook graag bij het maken van de juiste keuze. Samen zorgen we ervoor dat zowel u als uw klant tevreden is over het eindresultaat. Via onderstaande knop kunt u contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op