Hoe verschilt een 2-componenten coating van 1-componenten?

Als je naar de omschrijving kijkt spreekt het eigenlijk voor zich, 2-componenten coating voegt 2 componenten of delen samen. Een verharder en de coating zorgen samen voor een chemische compositie. Deze coating bestaat uit een speciaal bindmiddel. Deze zorgt er voor dat er droging plaatsvindt en een harde laag wordt gevormd. Het toevoegen van een verharder is vervolgens nodig om een chemische reactie tot stand te laten brengen. Het zorgt ervoor dat er een harde filmlaag ontstaat. De temperatuur bepaalt onder andere de tijd van het uitharden. Wanneer dit wordt vergeleken met een 1-componenten coating, daar wordt de droging en verharding tot stand gebracht door de reactie met zuurstof. Deze coatings zijn vaak makkelijker te verwerken, maar hebben een minder hoge bescherming.

De voordelen van 2-componenten coating

Wat zijn dan nu precies de voordelen van een 2-componenten coating? Hieronder zijn een aantal belangrijke opgesomd:

  • Hogere volume vast gehalte, met één laag wordt een hogere laagdikte aangebracht
  • De chemische compositie maakt de verf sterker en daardoor krasvaster
  • Betere resistentie tegen chemicaliën

Anker Stuy als betrouwbare verfleverancier

Anker Stuy is al meer dan 60 jaar actief in de verfbranche en onze producten hebben zich inmiddels bewezen! Onze kwaliteit wordt herkend. Niet alleen door onze klanten, maar ook door onafhankelijk geaccrediteerde instellingen. Bovendien wordt dagelijks in het laboratorium gewerkt aan nieuwe 2-componenten coatings en aan de verbetering van de huidige recepturen. Onze adviseurs beschikken over de juiste kennis en zij kunnen u in al uw projecten goed ondersteunen. Twijfelt u dus over een bepaald product of toepassing, neem dan gerust contact met ons op.

Kies de 2-componenten coating die past bij uw project

Elk project, ondergrond of omgeving vraagt om een ander product. Bij ons in het assortiment kunt u voor bijna elke situatie een 2-componenten coating vinden. Of u nu op zoek bent naar een muurverf, topcoat, kleurlak of grondverf, wij bieden altijd een 2-componenten variant aan. Hieronder vindt u een aantal producten uit ons gehele aanbod:

  • Ankogel Aqua 2K topcoat wordt als blanke of dekkende toplaag in systemen gebruikt op ondergronden zoals voorbehandeld hout, kunststoffen en minerale ondergronden.
  • Dura Care Topcoat (55-3301) is een blanke of gekleurde zeer duurzame topcoat. Beschermt ondergronden tegen aantasting en verkrijten van gecoate bouwmaterialen.
  • HD Aqua Pur 2K Vulgrond (40-765-9902) is een watergedragen vulgrond die op hout en MDF toegepast kan worden.

Wilt u meer weten?

Bent u nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden bij Anker Stuy, of wilt u graag weten welk product het beste bij u past? Wij bieden u graag advies in het maken van uw keuze. Zo bent u verzekerd van een uitstekend resultaat bij al uw klanten. Neem voor al uw vragen contact met ons op.

Neem contact met ons op