Een duurzame keuze

In de Aplex Aqua-producten is de juiste balans gevonden tussen duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en optimale technische prestaties. De verf is prettig verwerkbaar en heeft een uitmuntende technische duurzaamheid. Dit resulteert in timmerwerk dat opvallend lang mooi blijft, terwijl het ook beter is voor het milieu dan oplosmiddelhoudende varianten.

Aplex Aqua wordt mede gevormd door het bindmiddel; een unieke watergedragen alkyd-emulsuie die zich kenmerkt door een extreem lage wateropname in combinatie met een enorm goede elasticiteit en bovenal hoge bewezen buitenduurzaamheid. Daardoor blijft het houten element in topconditie. Dit kunnen wij garanderen met onze garantiesystemen.

KOMO certificaten

Alle producten voldoen aan de SKH – KOMO-voorschriften en kunnen worden toegepast in verschillende systemen of applicatiemogelijkheden.

Alkyd-emulsies bevatten vanuit hun oorsprong een groot deel biobased gehalte conform de NEN-EN 16640 richtlijn. Daarom is het product ook een duurzame keuze.

Kleurechtheid en glans

Onze Aplex Aqua lijn wordt geleverd in combinatie met onze eigen kleurpasta’s die bestaan uit zeer hoogwaarde kleurpigmenten vergelijkbaar met de automobiel industrie. Hierdoor kunnen wij kleurechtheid en de degradatie van een kleur over een bepaalde tijd garanderen. Dit roepen wij niet alleen maar dit kunnen wij ook aantonen. Tevens zijn de glansprestaties van de producten enorm goed en degraderen minimaal.