Een duurzame keuze

In de Aplex Aqua-producten is de balans gevonden tussen duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en optimale technische prestaties. De verf is prettig verwerkbaar en heeft een uitmuntende technische duurzaamheid. Dit resulteert in timmerwerk dat opvallend lang mooi blijft, terwijl het ook beter is voor het milieu dan oplosmiddelhoudende varianten.

Aplex Aqua wordt mede gevormd door het bindmiddel; een unieke watergedragen alkyd-emulsie die zich kenmerkt door een extreem lage wateropname in combinatie met een enorm goede elasticiteit en bovenal hoge bewezen buitenduurzaamheid. Daardoor blijft het houten element in topconditie. Dit kunnen wij garanderen met onze garantiesystemen.

Het Aplex Aqua-systeem bestaat uit een basisverf (grondverf), systeemcoat (voorlak) en topcoat die verkrijgbaar is in zijdeglans of glans.

KOMO certificaten

Benieuwd of Aplex Aqua ook binnen jouw productielijn toegepast kan worden? Onze technisch adviseurs gaan graag met u in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden. De producten zijn zowel manueel als met robot spuitapparatuur te verwerken. Drogen snel en kenmerken zich door goede isolerende eigenschappen voor hout met inhoud stoffen. De producten zijn tevens KOMO gecertificeerd. Klik hier voor de SHR-publicaties.

Eind 2023 heeft het SKH Aplex Aqua tevens het keurmerk ‘Hernieuwbaar’ gegeven, omdat het rond 50% uit biobased-materiaal bestaat. Lees hier verder

Kleurechtheid en glans

Onze Aplex Aqua lijn wordt geleverd in combinatie met onze eigen kleurpasta’s die bestaan uit zeer hoogwaarde kleurpigmenten vergelijkbaar met de automobiel industrie. Hierdoor kunnen wij kleurechtheid en de degradatie van een kleur over een bepaalde tijd garanderen. Dit roepen wij niet alleen maar dit kunnen wij ook aantonen. Tevens zijn de glansprestaties van de producten enorm goed en degraderen minimaal.