What maakt Aplex Aqua bijzonder?

Anker Stuy levert Aplex Aqua al meer dan 30 jaar aan diverse klanten en heeft zich daardoor al meer dan bewezen als betrouwbaar en duurzaam product.

Voldoet aan KOMO BRL 7010

Onafhankelijk getest door KOMO getest op aandeel ‘Hernieuwbare-, dan wel gerecyclede content’

Bewezen buitenduurzaamheid

Aplex Aqua wordt al meer dan 30 jaar succesvol toegepast door vele van onze klanten.

Snelle applicatie en droogtijd

De droogtijden bij 20 graden is ongeveer 4 uur. De totale doorlooptijd van het systeem is 64 tot 70 uur.

Voldoet aan BRL 0817

Voor veel bouwproducten bestaat er al een KOMO-BRL certificaat voor het aantonen van een kwaliteitsniveau van een product, realisatieproces, persoon of dienst. Met de nieuwe horizontale beoordelingsrichtlijn (BRL) 7010 ‘Hernieuwbare-, dan wel gerecyclede content van het KOMO gecertificeerde product’, zijn nu ook basisregels vastgesteld waarmee onafhankelijk kan worden bepaald in welke mate er sprake is van hernieuwbare en hergebruikte grondstoffen.

Het percentage hernieuwbare/biobased (wat is biobased?) materiaal wordt bepaald als percentage biobased koolstof (14C), ten opzichte van het totale gehalte koolstof (total carbon content, TC) in het product. Het percentage biogeen koolstof wordt bepaald volgens NEN-EN 1664 (C14 methode). Deze producten zijn herkenbaar aan het label ‘Hernieuwbaar’ (zie afbeelding rechtsboven). Met de productlijn Aplex Aqua heeft Anker Stuy Coatings als eerste Nederlandse fabrikant een verfsysteem voor geveltimmerwerk dat voldoet aan de BRL 0817, in combinatie met een biobased-gehalte rond de 50%. Dit is het hoogste van alle industrieverven.

Met Aplex Aqua kunnen timmerfabrikanten toewerken naar een nog lagere carbon footprint voor hun kozijnen, deuren en gevelelementen. Het totale systeem wordt daarmee een nog beter antwoord tegen kunststof, plastic en aluminium alternatieven.

Aplex Aqua: al 30 jaar duurzaam

Het ‘groene’ geheim van Aplex Aqua zit voor een groot gedeelte in het bindmiddel, dat bestaat uit een mix van plantaardige grondstoffen. De alkydhars die hieruit wordt gemaakt is geëmulgeerd in water met een minimum aan hydrofiele bestanddelen. Hierdoor ontstaat een watergedragen product met een zeer lage wateropname en zeer goede waterafstotendheid.

Dit bindmiddel is overigens niet een totaal nieuwe innovatie, want Anker Stuy levert Aplex Aqua al meer dan 30 jaar aan diverse klanten, waaronder Van Vuuren en Westerveld Nederlof. Het heeft zich daardoor al meer dan bewezen als betrouwbaar en duurzaam product. Het toegekende KOMO BRL 7010-certificaat is wat dat betreft enkel een bevestiging.

Het Aplex Aqua-systeem bestaat uit een basisverf (grondverf), systeemcoat (voorlak) en topcoat die verkrijgbaar is in zijdeglans of glans. De droogtijden bij 20 graden is ongeveer 4 uur waarbij circuleren van (warme) lucht geadviseerd is. De totale doorlooptijd is 64 tot 70 uur.

In combinatie met specifieke houtsoorten en detaillering zijn met deze producten onderhoudsintervallen tot 15 jaar mogelijk. Dit maakt het mogelijk om met een lage milieubelasting een lange levensduur van een houten kozijn te realiseren.

Bekijk het volledige assortiment

Samengevat

 • Aplex Aqua conform & voldoet aan KOMO BRL 7010
 • Bewezen buitenduurzaamheid, met 30 jaar aan referenties en ervaring
 • Eenvoudig aan te brengen (applicatie) en snelle droogtijd
 • Goede isolerende eigenschappen bij bloedende houtsoorten
 • Technische ondersteuning tot in de spuitruimte met onze technische adviseurs
 • Totaal systeem incl. kopse kanten sealers en reparatiemiddelen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze technische adviseurs komen graag bij je op bezoek voor een kennismaking en vrijblijvend adviesgesprek.

Contactformulier Aplex Aqua

Wil je een sample ontvangen of meer informatie? Vul je contactgegevens hieronder in en we nemen contact met je op!

Questions? We’re glad you asked.

If you’re new or looking for answers to your questions, find solutions to common inquiries about our products, orders, and policies.

 • Are your products cruelty-free?
  Yes, all our products are cruelty-free and never tested on animals.
 • Do you offer international shipping?
  Yes, we offer worldwide shipping for our products.
 • Are your products suitable for sensitive skin?
  Absolutely, our products are formulated to be gentle on all skin types, including sensitive skin.
 • Can I return products if I’m not satisfied?
  Yes, we offer a hassle-free return policy. Please refer to our Returns & Exchanges page for more information.
 • Do you have a loyalty program?
  Yes, we have a rewards program where you can earn points on every purchase towards discounts and exclusive perks.
 • Hoe is de kleurechtheid en glans?
  Onze Aplex Aqua lijn wordt geleverd in combinatie met onze eigen kleurpasta’s die bestaan uit zeer hoogwaarde kleurpigmenten vergelijkbaar met de automobiel industrie. Hierdoor kunnen wij kleurechtheid en de degradatie van een kleur over een bepaalde tijd garanderen. Dit roepen wij niet alleen maar dit kunnen wij ook aantonen. Tevens zijn de glansprestaties van de producten enorm goed en degraderen minimaal.