Anker Stuy & Accoya

Voor verschillende toepassingen van Accoya hout biedt Anker Stuy een oplossing: kozijnen, deuren, houten gevels, terrassen, vlonders en veel meer.

Een aantal voordelen op een rijtje:

  • Accoya coaten heeft een positief effect op de levensduur van de houten bouwdelen: geen houtaantasting en sterk verminderd krimpen en zwellen. Daardoor gaan coatings veel langer mee in vergelijking tot standaard houtsoorten en is er maar weinig onderhoud nodig.
  • Door langere levensduur is gecoat Accoya zeer geschikt voor extreme situaties waar onderhoud lastig of kostbaar is. Denk aan hoogbouw.
  • Total cost of ownership is met Accoya lager dan met welke andere houtsoort. Door geringe milieuimpact presteert gecoat Accoya in LCA en CO2-emissie beter dan welk ander concurrerend materiaal.
  • Anker Stuy Coatings heeft jarenlange ervaring met Accoya en beschikt over specificaties voor alle mogelijk houten materialen.

Accoya en zwarte afwerkingen

Accoya kenmerkt zich door weinig tot geen krimp- en zwelgedrag en is daarom ook ideaal voor toepassing in donkere kleuren. Normaal gesproken kan een zwarte kleur en afwerking in de zomer wel oplopen tot 85 graden celcius waardoor het hout enorm krimpt. Met Accoya onstaat dit probleem veel minder en daardoor is de buitenduurzaamheid ook beter en de onderhoudsinterval langer.

Anker Stuy maakt gebruik van zeer hoogwaardige kleurpigmenten (vergelijkbaar met de auto-industrie) waardoor een donkere kleur ook veel minder glans- en kleurdegradatie heeft dan standaard deco-pigmenten. Daardoor ziet zwart er na een paar jaar ook nog steeds al egaal zwart eruit.

In combinatie met onze zeer elastische woodcoatings is dit dus een goede combinatie.

Nieuw: kleurstalenmap voor Accoya

Klik hier voor meer informatie over de introductie van deze nieuwe transparante kleuren.  De stalen zijn opgebouwd met een verfsysteem van drie lagen 17-0707 Hydrolux Transparant SG.