UV-coatings van Anker Stuy

In de afgelopen jaren heeft naast uv (ultraviolet) ook LED-curing een vlucht genomen en kan met LED veel energiekosten worden bespaard.

De laatste jaren is er ook veel ontwikkeling geweest in 3D UV-uitharding en kunnen nu naast vlakke panelen en elementen ook steeds meer profielen uitgehard worden door middel van 3D UV-uitharding.

Oplossingen van Anker Stuy 

Binnen ons assortiment van UV-coatings zijn er mogelijkheden in watergedragen en 100% oplosmiddelvrije systemen. Deze zijn bijvoorbeeld van toepassingen in de parketindustrie of meubelindustrie.

Onze technische adviseurs bezitten veel kennis van de processen waardoor met minimale aanpassingen een uitermate hoge kwaliteit kan worden bereikt.

Enkele belangrijke kerncijfers voor een goede uv-coating zijn:

  • Stabiele viscositeit doordat de coating de hele dag zal ronddraaien in de pompen van het systeem
  • Een goede kwaliteit en niveau van foto-initiatoren die in de coating opgaan om te zorgen voor een goede reactie met de lampen
  • Een snelle en mooie vloei van de lak

Samenwerking met uv-machinefabrikanten

Anker Stuy Coatings werkt nauw samen met fabrikanten van uv-machines en installaties, zoals Cefla, Giardina, Barberan of Bürkle. Door heel Europa kunnen wij met onze technisch adviseurs testen uitvoeren op de machines van deze fabrikanten.

Veel van deze fabrikanten beschikken over een testcentrum waar producten en machines kunnen worden afgestemd op de eisen en wensen van de klant.