UV Coatings van Anker Stuy

In de afgelopen jaren heeft ook LED-curing een vlucht genomen en kan met LED veel energiekosten worden bespaard. De laatste jaren is er ook veel ontwikkeling geweest in 3D uv-uitharding en kunnen nu naast vlakke panelen en elementen ook steeds meer profielen uitgehard worden door middel van 3D UV-uitharding.

Anker Stuy product oplossingen

Anker Stuy Verven heeft binnen zijn assortiment van UV-coatings mogelijkheden in watergedragen en 100% oplosmiddelvrije systemen. Deze zijn bijvoorbeeld van toepassingen in de parketindustrie of meubelindustrie. Daarnaast bezitten onze technische adviseurs veel kennis van de processen waardoor met minimale aanpassingen een uitermate hoge kwaliteit kan worden bereikt.

Enkele belangrijke kerncijfers voor een goede uv-coating zijn:
– Stabiele viscositeit doordat de coating de hele dag zal ronddraaien in de pompen van het systeem.
– Een goede kwaliteit en niveau van foto-initiatoren die in de coating opgaan om te zorgen voor een goede reactie met de lampen.
– Een snelle en mooie vloei van de lak.

Samenwerking met UV-machinefabrikanten

Anker Stuy Verven werkt nauw samen met fabrikanten van UV-machines en installaties. Merken en fabrikanten zoals Cefla, Giardina, Barberan of Bürkle. Door heel Europa kunnen wij met onze technisch adviseurs testen uitvoeren op de machines van deze fabrikanten. Ook bezitten veel van deze fabrikanten een test centrum waar we de producten en machines kunnen afstemmen naar de juiste eisen en wensen van de klant.