2 componenten lak zorgt voor chemische reactie

Een componenten lak staat, zoals de naam al verklapt, uit 2 onderdelen. Component A is het stamcomponent waaraan een B component, de verharder, wordt toegevoegd. De combinatie van deze 2 componenten zorgen voor een chemisch uithardingsproces. Deze reactie zorgt ervoor dat er een harde filmlaag tot stand komt. Hoe lang deze uitharding duurt is mede afhankelijk van de temperatuur. Bij 1 componenten lak is het zuurstof die zorgt voor de droging. De verwerking van de 1 componenten lakken zijn wellicht iets gemakkelijker, echter hebben deze vaak een minder hoge bescherming. Er wordt dan ook steeds meer onderzocht in de ontwikkeling van 2 componenten lak.

Waarom 2 componenten lak?

Met 2 componenten lak kunt u uzelf en uw klanten verscheidene voordelen bieden. Door een verharder toe te voegen aan uw stamcomponent ontstaat er een chemische reactie. Dit zorgt er onder andere voor dat:

  •  2 Componenten lak een hoger vaste stof gehalte heeft, één laklaag kent dan ook een hogere laagdikte
  •  De lak sterker is en daardoor ook kras vaster
  •  Het beter bestand is tegen chemicaliën

Anker Stuy ontwikkelt door in 2 componenten lak

De vraag naar 2 componenten lakken stijgt, de markt ziet namelijk ook de voordelen die met deze lakken te behalen zijn. Bij Anker Stuy is op dit moment al een ruim assortiment aan 2 componenten lakken te verkrijgen. Of u nu op zoek bent naar een muurverf, topcoat, kleurlak of grondverf, wij bieden altijd een 2 componenten variant aan. Hieronder vindt u al een kleine greep uit ons assortiment:

  • Ankogel 2K Finish Satin (11-0015) is een hoogglanzende 2 componenten oplosmiddelhoudende polyurethaan coating met uitstekende buitenduurzaamheid.
  • Ankogel 2K Topcoat Blank Natuurmat (11-0093-000) is een slag- en stootvaste, chemicaliën bestendige systeem voor binnen en buiten.
  • Ankopox Aqua 2K Grondering (32-0872) is een primer of impregneer voor beton en andere cementgebonden ondergronden, speciaal daar waar niet mer oplosmiddelhoudende producten gewerkt mag worden.

Heeft u interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden bij Anker Stuy, of wilt u graag weten welk product het beste bij u past? Wij bieden u graag advies in het maken van uw keuze. Zo bent u verzekerd van een uitstekend resultaat bij al uw klanten. Neem voor al uw vragen contact met ons op.

Neem contact met ons op