Anker Stuy Verven heeft onder de naam Hydrolux een innovatief nieuw watergedragen verfsysteem ontwikkeld op basis van een Tri-Cryl® technologie. Een verf die inspeelt op procesoptimalisatie, zonder de kwaliteitseisen van het te behandelen houten gevelelement uit het oog te verliezen. Meer produceren in minder tijd, KOMO gecertificeerd en met een gegarandeerde periode van onderhoudsvrij schilderwerk.

Door te werken met het Hydrolux verfsysteem kan een concept III verfsysteem binnen 24 uur gerealiseerd worden, waarbij de volgende dag al begonnen kan worden met beglazing en verdere bewerkingen van het kozijn.

Nieuw in het Hydrolux assortiment: Hydrolux Topcoat Thix

Een watergedragen industriële topcoat voor buiten op basis van Tri-Cryl technologie. Toepasbaar als duurzame verspuitbare eindlaag op nieuwe en bestaande houten onderdelen. Deze topcoat kenmerkt zich door:

  • Hoog standvermogen, waardoor de topcoat gemakkelijk gespoten kan worden. Nat spuiten is mogelijk tot 400 Mu zonder zakkers
  • De mogelijkheid van geforceerd drogen waardoor de droogtijd verkort kan worden
  • De mogelijkheid om met 2 lagen aflaksysteem te leveren

Daarnaast heeft deze topcoat een uitstekende levensduur, is het UV bestendig, niet vergelend en overschilderbaar met diverse watergedragen systemen en alkydharsverven. De Hydrolux Topcoat Thix is verkrijgbaar in Semi-matt, Semi-Gloss en Gloss, allen dekkend. Binnenkort is deze ook als transparante variant verkrijgbaar.

Hydrolux – assortiment

Hydrolux is een productlijn die bestaat uit een compleet assortiment van een duocoat, primers en topcoats, zowel in dekkend als transparant.

Het verfsysteem kenmerkt zich door een uitstekende levensduur en is uitvoerig getest op diverse onderdelen, zoals UV-bestendigheid, wateropname en glans-en kleurdegradatie. Het gehele assortiment is KOMO-gecertificeerd conform de BRL0814 en RL0817, en wordt door ons gegarandeerd op kwaliteit. Dit in combinatie met ons garantieplan.

Single piece

Hydrolux 1Uniek binnen deze lijn is de ‘single piece’ toepassing. Het product onderscheidt zich, doordat het mogelijk is om tot de eindlaag in een SPP methode te appliqueren. Hydrolux is geschikt voor alle gerenommeerde single piece productiemachines en kan geleverd worden onder KOMO keurmerk. Single piece coaten is sinds 2018 een vernieuwde manier van verf appliqueren op een houten element. Het samenstellen “assembling” van het kozijn vindt pas plaats na het aanbrengen van de primer en/of midcoat laag, zonder verlies van de kwaliteit van de lijmverbinding. De grote winst bij single piece coaten ontstaat in de bestaande spuit- en droogruimte, waar het mogelijk is om alleen nog maar de topcoat te appliqueren. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de spuit- en droogruimte en kan de capaciteit omhoog.

Heeft u vragen over het Hydrolux verfsysteem? Neem dan contact op met één van onze technisch adviseurs.

Contactformulier - Hydrolux

Meer informatie over onze producten? Of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vul onderstaand formulier in en wij proberen u zo snel mogelijk verder te helpen!