• Westminster Abbey Meubellakken
Opdrachtgever : Westminster Abbey
Jaar van uitvoering : 2016
Schilder / leverancier : Oxid Coatings
Product : HD LM Kleurbeits  en HD Solo Pur Systeemlak blank stompmat

Een project met status

Voor een succesvol resultaat is een goede wisselwerking tussen de groothandel en de fabrikant essentieel. Zo is bij het bijzondere project van Westminster Abbey gebruik gemaakt van een oplosmiddelhoudende beits en een oplosmiddelhoudende blanke lak.

Onze partner Oxid Coatings in Eibergen heeft van zijn opdrachtgever Casala het verzoek gekregen om een beits te ontwikkelen in een speciale kleur met een mooie uitstraling, speciaal voor Westminster Abbey. Een fantastisch mooie uitdaging waarvoor Leon Volk, eigenaar van Oxid Coatings, acht tinten bruin ontwikkelde, waaruit uiteindelijk één kleur is gekozen voor de 2.200 nieuwe stoelen voor Westminster Abbey. Hiervoor is een mooi eikenfineer gekozen met het Westminster Abbey Wapen in de rugleuning.

Welke producten zijn toegepast?

Het Fineer is gekleurd met de HD LM Kleurbeits van Anker Stuy/Heidelberg. Dit prestige project kende wel een aantal zware eisen en daarom zijn er hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van het lakwerk. Zo diende bijvoorbeeld de afwerking bestand te zijn tegen kaarsvet en uiteraard – – gezien de toepassing in de Abdij- ook goed kras- en slijtvast. De keuze viel op de HD Solo PUR Systeemlak blank stompmat van Anker Stuy/Heidelberg.

De 2 componenten lak voldoet aan de EN 71-3 norm, is vrij van zware metalen en geschikt voor kinderspeelgoed, voldoet aan de DIN 4102 B1 norm waardoor deze moeilijk vlambaar is plus de DIN 68861 B1 norm, die de chemicaliënbestendigheid aantoont. “De Abdijstoel heeft een esthetisch mooie uitstraling door de stompmatte afwerking, waardoor deze perfect bij de architectuur en de sfeer van de abdij past.

Heeft u ook interesse in één van onze meubellakken?

Wilt u meer weten over dit fascinerende project en de lakken die hierin verwerkt zijn? of wellicht heeft u zelf een project waar u graag advies over ontvangt? Wij helpen u graag en denken graag met u mee. Neem gerust contact met ons op!

Neem contact met ons op