Het voormalige klooster, Berchmanianum in Nijmegen, is volledig gerenoveerd en fungeert nu als academiegebouw van de Radboud Universiteit. Al jaren geleden maakte de Radboud Universiteit een afspraak met de jezuïeten over het eerste recht van koop van dit prachtige Rijksmonument. In 2013 was de koop rond. Het kostte drie jaar om alle plannen uit te werken en de juiste vergunning te verkrijgen om het Rijksmonument te verbouwen.
Bouwbedrijf Berghege werkte voor dit project samen met Heerkens van Bavel Bouw BV in de bouwcombinatie Heerkens van Bavel – Berghege vof. Voor de renovatie van het gehele interieur is gebruik gemaakt van de verfsystemen van Anker Stuy Verven.
De grootste verandering in de verbouwing is de verplaatsing van de hoofdingang, deze is verhuisd van de Houtlaan naar de campuszijde. Binnenshuis zijn historische elementen als gewelfde plafonds, tegelvloeren en lambrisering behouden. Deze elementen zijn met zorg gerenoveerd en voorzien van diverse Anker Stuy verfsystemen.

Welke producten zijn toegepast?

  • Triotex Interieur Superdekkend (14-0198) een oplosmiddelvrije en extra hoog dekkende, waterafdunbare muurverf voor binnen.
  • Triotex Superieur (14-0096) een waterverdunbare hoogwaardige, schrobvaste, aanzetvrije, matte muurverf voor binnen en buiten.
  • Ankolux Aqua PU Zijdeglans (11-0030) een luchtdrogende watergedragen, zijdeglanzende lakverf voor binnen op basis van polyurethaan emulsie technologie.
  • Ankolux Aqua Basisgrondverf MB (15-0170) een watergedragen grondverf voor binnen en buiten op basis van alkydemulsie.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit project, of de producten die zijn toegepast? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag vrijblijvend advies!

Neem contact met ons op