Roesteffect blijft populair in de meubelindustrie

Creatieve resultaten met de Roestlak van Anker Stuy

Het roesteffect blijft populair in de meubelindustrie. Niet alleen op de muur, maar ook op accessoires , meubels, keukens en containers wordt deze stoere lak toegepast. Samen met de klanten vinden we steeds nieuwe ondergronden waarop de roestlak goed tot zijn recht komt, met zeer verrassende eindresultaten als gevolg! Zo heeft één van onze Select Meubel Dealers, Claassen Coatings, onlangs drie projecten uitgevoerd met onze roestlak. Zo hebben ze zowel bij hun eigen vestiging in Naaldwijk als bij een klant een stoere roestwand gemaakt.  De wand is opgebouwd uit platen, die elk behandeld zijn met de Ankolux Aqua Roesteffectlak.  Bij klanten hebben ze daarnaast een voordeur behandeld met de oplosmiddelhoudende variant van de roestlak: HD Pur Staaleffectlak.  Een leuke bijkomstigheid is dat door de staaldeeltjes die in de lak zitten de wand ook magnetisch wordt, ook prima te gebruiken als prikbord dus.  Bekijk hieronder de foto’s van deze projecten:

 

Watergedragen of oplosmiddelhoudend?

Anker Stuy heeft twee varianten roesteffect lak in het assortiment, namelijk een watergedragen en oplosmiddelhoudende variant. Welke het beste aansluit bij uw project, is afhankelijk van de omstandigheden. Om zeker te zijn kunt u daarvoor dan ook het beste contact opnemen met één van onze adviseurs. Wel staat elk product bekend om:

  • Watergedragen – Ankolux Aqua Staaleffectlak : Met de watergedragen roestlak wordt de verwerking nog makkelijker. Het is namelijk niet meer nodig om tussentijds te schuren, waarmee je heel wat tijd kan besparen. We hebben hiermee de beste ervaring op iets zuigende ondergronden.
  • Oplosmiddelhoudend – HD Pur Staaleffectlak :  Zeer goede hechting, ook zonder vulgrond, zelfs op keramische ondergronden. Echter, de verwerking kost iets meer tijd door het tussentijds schuren.

 

“Door de activator met een plantenspuit aan te brengen kun je gedoseerd aanbrengen en creëer je een zeer natuurlijke uitstraling”

 

Advies voor werkwijze watergedragen roest effect lak

  • Breng een laag Ankolux Aqua Staaleffectlak aan.
  • De HD Roestactivator zorgt vervolgens voor een realistisch en onvoorspelbaar roesteffect
  • Na overnacht drogen wordt het geheel afgewerkt met Ankolux Aqua Fixeerlak

Download hier het werkschema

 

 Advies voor werkwijze oplosmiddelhoudende roest effect lak

  • Het systeem bestaat uit de vertrouwde goed schuurbare, vullende en sneldrogende HD Pur Vulvoorlak
  • Na voldoende droging wordt de HD Pur staaleffectlak aangebracht
  • De HD Roestactivator zorgt vervolgens voor een realistisch en onvoorspelbaar roesteffect
  • Na overnacht drogen wordt het geheel afgewerkt met HD Cryl Fixeerlak

Download hier het werkschema

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heeft u al leuke ideeën om deze roestlak voor te gebruiken? Bent u benieuwd hoe u dit het beste aan kunt pakken of wilt u graag advies over het te gebruiken product? Geen probleem wij helpen u graag. Zo kunt u via één van onze Select Dealers het juiste advies vragen en de producten bestellen. Toch een andere vraag? Neem dan direct contact met ons op via onderstaande knop.

Neem contact met ons op

 


Wij vragen eenmalig om uw e-mailadres. Hierna kunt u vrij downloaden op onze website.