Hydrolux SPC Primer

Bij Single Part Production worden de onderdelen na het profileren direct voorzien van een laag Hydrolux SPC Primer. Dit proces kan geforceerd gedroogd worden en herhaald worden waardoor er twee lagen van Hydrolux SPC Primer in zeer korte tijd aangebracht kunnen worden.

Deze zijn gemiddeld tussen de 100 en 125 micron nat. Dit betekent dat er nog slecht één laag Hydrolux topcoat aangebracht hoeft te worden in de spuitruimte.

Schematisch ziet dit proces er dus zo uit:

  1. Selectie van het hout
  2. Korten van het hout
  3. Profileren van de onderdelen en deze voorzien van een eerste verflaag
  4. Met de geprofileerde onderdelen element samenstellen
  5. Samengestelde elementen voorzien van twee lagen
  6. Hydrolux SPC Primer aanbrengen
  7. Afgelakte element beglazen, afmonteren en gereed maken voor verzending

Afhankelijk van de installatie kan de productietijd verkort worden met 2 tot 3 dagen.

Hoe zit er dan met de verf in de verbinding?

Er zit normaal gesproken geen verf op het kopshout maar onze producten zijn hier in samenwerking met Frencken-lijmen op getest. En hier wordt door SKH ook op getoetst conform de BRL 0819.

Het product Hydrolux SPC onderscheidt zich, doordat het mogelijk is om tot de eindlaag in een SPP methode te gebruiken. Hydrolux is geschikt voor alle gerenommeerde Single Part Productiemachines en kan geleverd worden onder KOMO-keurmerk.

Tevens is het product geforceerd te drogen door hete lucht tunnels of infrarood-systemen. Droogtijden onder de 20 minuten zijn hierin haalbaar. Benieuwd of Hydrolux SPC ook geschikt is voor het productieproces in jouw bedrijf? Neem contact met ons op!

Meer weten over het automatiseren van uw productieproces met onze producten?

Laat een bericht achter en wij nemen contact met u op. Wij vertellen u graag meer hoe onze producten kunnen bijdragen aan het optimaliseren van uw productieproces.