BLOG 1

Verven van de toekomst voor de timmerindustrie
– Emile Stuy – 

De Nederlandse timmerindustrie ondergaat momenteel een positieve metamorfose. Door een tekort aan bouwpersoneel en vraag naar duurzame nieuwbouwwoningen worden steeds meer facetten van een huis in de fabriek gemaakt. Het bouwpakket wordt vervolgens binnen een zeer korte tijd op locatie in elkaar gezet. Ook komen er woningen op de markt die zelfs naar wens weer afgebroken kunnen worden en elders opgebouwd kunnen worden.

Lees hier de volledige blog


Blog 1 - Een duurzame toekomst voor en met verf Het belang van vrij verkeer van goederen
– Emile Stuy – 

Afgelopen weekend was ik op reis in Litouwen in de regio van Kaunas. Litouwen is een ontwikkeld land met een stevige economische groei. Het land heeft een vlaktaks en het belastingniveau is het laagste van alle EU-landen. Het gemiddelde inkomen is ongeveer € 680 per maand. De regio Kaunas is een zeer bosrijke omgeving. In deze regio vindt veel houtbewerking plaats,  in zowel schuurtjes op het platteland als bij grotere fabrieken die gericht zijn op export van hun goederen (bijvoorbeeld aan de IKEA). En alles moet sneller dan snel.

Lees hier de volledige blog


blik

Vooruitzicht internationalisering Anker Stuy Verven
– Armand & Emile Stuy – 

Er is veel geduld nodig om een onbekend merk te introduceren op een buitenlandse markt. Vertrouwen moet worden opgebouwd en het merk moet zich meermaals zelf bewijzen. Maar in dit jaar wat net is begonnen kunnen wij als Anker Stuy Verven constateren dat onze manier van werken en onze producten steeds gretiger aftrek vinden in het buitenland. In deze blog geven  Armand en Emile Stuy een vooruitzicht op de internationalisering van Anker Stuy Verven.

Lees hier de volledige blog


Blog 1 - Een duurzame toekomst voor en met verf Een duurzame toekomst voor en met verf
– R. Hulst & E. Goossens – 

Klimaatverandering is een veelbesproken onderwerp, ook in de verfindustrie. Er vindt namelijk voor het produceren van verf op grote schaal grondstofwinning plaats, waarbij met name ‘gemak dient de mens’ de voornaamste reden blijkt te zijn. In deze blog leggen Ron Hulst en Emile Goossens uit wat de gevolgen en gevaren zijn van het door-produceren op de huidige wijze en wat mogelijke alternatieven zijn. Is het bijvoorbeeld mogelijk om volledig bio-based te produceren?

Lees hier de volledige blog