Custowood, Uw idee is onze passie

Trots vertelt eigenaar Hans Oversluizen over Custowood. Ze vervaardigen exclusieve handgemaakte meubels. Een uniek bedrijf dat vanuit hobby en met veel passie voor het vak is ontstaan.

‘’Als kleine jongen wilde ik al timmerman worden, net zoals mijn vader. Toch heb ik doorgestudeerd tot bouwkundige. Naast het leren en werken heb ik veel meegelopen met mijn vader en de timmervaardigheden van hem geleerd. Ondanks mijn kantoorbaan bleef het werken met handen mij roepen, daarom ben ik als hobby gestart met het vervaardigen van meubels. Ik maakte meubels voor mijn kinderen en voor wat vrienden. Er bleek veel vraag, daarom heb ik een website opgezet met afgeronde projecten. Zo is Custowood ontstaan’’, vertelt Oversluizen.

De opdrachten namen toe en de loods die eerst groot genoeg leek werd te klein om efficiënt te kunnen werken. Daarom is Custowood sinds begin dit jaar verhuisd naar een loods in Krimpen aan de Lek, met een werkruimte van maar liefst 200 m². ‘’Daar waar we in ons vorige pand eerst een partytent moesten opzetten om een stofvrije ruimte te creëren, hebben we in ons nieuwe pand een aparte ruimte waarin wij de meubels kunnen afwerken met de verfspuit en met de hand. Tevens beschikken wij nu ook over een showroom en een aparte ruimte om het maatwerk en de wensen van de klant te kunnen bespreken. In de showroom hebben we eikenhouten tafels staan die de klanten naar eigen wens zelf kunnen samenstellen. De showroom wordt beheerd door mijn vrouw, die steeds meer meehelpt in het bedrijf’’, vervolgt Oversluizen.

Goede service, goed advies en een snelle levering

Omdat Custowood bleef groeien ging Oversluizen anderhalf jaar geleden op zoek naar een professionele toeleverancier voor de afwerkingsproducten. Na wat speurwerk kwam hij terecht bij Claasen Coatings. Oversluizen vertelt: ‘’Vanaf het moment dat we met Claasen Coatings zijn gaan samenwerken zijn wij ook in aanraking gekomen met de producten van Anker Stuy Verven. Claasen Coatings geeft goed advies voor al het maatwerk, heeft perfecte service en levert snel. Omdat ik voor kwaliteit wil gaan, kwam ik uit bij de producten van Anker Stuy Verven. De producten zijn makkelijk te verwerken en geven een topafwerking.’’

 
Custowood vervaardigd veel volhouten producten. Voor het afwerken van deze meubels gebruiken ze de Aplexol Hardwax. Samen met Claasen Coatings hebben ze een vast kleurenpalet samengesteld voor de eikentafels. ‘’Het belangrijkste is dat we de producten heel gemakkelijk kunnen aanbrengen waarbij de textuur en de tekeningen van het hout behouden blijven’’.

Maar Oversluizen draait zijn hand er ook niet voor om, om met de Anker-top Aqua Acryl PU Lak aan de slag te gaan. ‘’Claasen Coating heeft mij hier goed in begeleid met de keuze voor het juiste materiaal. Door tijdgebrek ben ik gelijk in het diepe gesprongen. Zonder te oefenen ben ik het meubelstuk gaan spuiten. De producten waren zo gemakkelijk te verwerken dat ik gewoon een topproduct heb kunnen afleveren bij mijn klant’’.

Passie in ieder meubelstuk

De passie voor het vak is terug te zien in de meubelstukken die door Custowood zijn vervaardigd. Divers en meedenken met de klant is een belangrijke drijfveer. Bijna ieder meubel wordt eerst omgezet in een 3D model en zo worden gezamenlijk de mooiste materialen en afwerkingen uitgezocht. Het werk wordt van A tot Z begeleidt door vakmensen.

‘’Custowood wordt langzaam steeds meer een echt familiebedrijf, en dat wil ik graag zo houden. Ondanks de moeilijke tijd waar we met zijn allen doorheen gaan, zien wij de vraag naar opdrachten nog steeds stijgen. We mogen met steeds mooiere producten werken en de opdrachten worden groter. Een geweldige ontwikkeling!’’

Custowood