Duurzame innovatie

De verf die wij produceren willen wij zo goed maken dat ze zo lang mogelijk vrijgesteld zijn van onderhoud. Waar vroeger een schilderbeurt nog nodig was na vijf jaar is dit inmiddels met de juiste houtsoorten al opgelopen naar 15 jaar. Wij verwachten dit de komende jaren nog verder te optimaliseren. Op deze manier kan de verf duurzaam ingezet worden.

Dit doen wij door naar alle aspecten van chemie te kijken, want bijvoorbeeld ook kleurpigmenten spelen hierin een belangrijke rol. Wij produceren onze eigen kleurpigmenten en gebruiken hier uitsluitend hoge kwaliteitspigmenten die vergeleken kunnen worden met de pigmenten die worden toegepast in de automobielindustrie. Dit reduceert het aantal transportbewegingen en onderhoudsbewegingen enorm.

Daarnaast stimuleren wij bouwen met hout. ‘Cross laminated timber’ (CLT) of modulair bouwen is hier een goed voorbeeld van. Onze producten kunnen binnen deze beweging bijdragen aan een hogere en betere afwerking van de elementen of het verder verduurzamen van de onderdelen.

Om de ‘carbon footprint’ zo laag mogelijk te houden en de duurzaamheid van de verf te kunnen waarborgen werken wij voornamelijk met leveranciers uit West-Europa en ontwikkelen en produceren wij 100% van onze productie in onze fabriek in Terwispel, Nederland.

Productverbeteringen en duurzaamheid verf

Onze polymeerdeskundigen kijken dagelijks naar mogelijkheden om zowel producten als de duurzaamheid ervan te verbeteren. We streven naar minder oplosmiddelen in verf. Inmiddels produceren wij al voor meer dan 85% uitsluitend watergedragen verven die beter zijn voor mens en milieu.

Daarnaast werken wij samen met ketenpartners ontwikkelen wij diverse soorten verf die kunnen bijdragen aan deze duurzaamheidsaspecten. Heb jij als toeleverancier een uniek product die wij goed in onze producten kunnen toepassen? Neem dan contact met ons op!