De voordelen van watergedragen lakken

Anker Stuy Coatings omarmt duurzaamheid en heeft een assortiment watergedragen lakken ontwikkelt die voldoet aan de hoogste normen van duurzaamheid én kwaliteit.

Snelle droogtijd, goede vloeiing

In combinatie met een uitstekende dekking is dit een professionele afwerking die jarenlang meegaat.

Beter voor milieu

Deze lakken hebben een laag VOC-gehalte en bevatten dus veel minder schadelijke vluchtige stoffen.

Beter voor medewerkers

Dezelfde slijt- en krasvastheid maar zonder de veiligheidsrisico’s van oplosmiddelhoudende lakken.

Anti-scratch meubellak 

ASC-H Pur Aflak Natuurmat Anti-scratch 74210

Deze watergedragen matte meubellak (39-74210-0001) ziet eruit alsof het hout niet behandeld is. Het is goed toepasbaar op badkamermeubelen, keukens, jachtbouw en openbare ruimtes. 

Het product heeft een enorm goede krasvastheid, slijtvastheid en voelt prettig aan, vergelijkbaar met soft-touch. Echter is deze wel zeer goed chemicaliën bestendig en eveneens goed schuurbaar, dus toe te passen als stapellak. Zo kun je optimaal genieten van dit mooie product zonder je zorgen te maken over beschadigingen.

Voordelen:

 • Watergedragen en reukarm
 • Uitermate goede krasvastheid en zeer goede weerstand tegen “opglimmen”
 • Anti-fingerprint
 • Geen aanvuring
 • Niet vergelend
 • Uitstekende chemicaliën bestendigheid. Geschikt voor oppervlakken die in contact komen met voedsel, zoals alcohol, koffie en drogistmiddelen zoals tandpasta.
 • Eenvoudig te verwerken met bekerpistool of Airmix installatie
 • Huidvet resistent

Meer over ASC-H Pur Aflak Natuurmat Anti-scratch

Milieuvriendelijk én kras- en slijtvast

Een van de grootste voordelen van watergedragen lakken is hun lage VOC-gehalte, wat betekent dat ze minder schadelijke vluchtige organische stoffen bevatten dan traditionele oplosmiddelhoudende lakken. Dit maakt ze niet alleen veiliger voor het milieu, maar ook voor de mensen die ze aanbrengen en degenen die ze dagelijks gebruiken.

Maar laat je niet misleiden door hun milieuvriendelijke karakter – deze watergedragen meubellakken leveren ook uitstekende prestaties. Met een snelle droogtijd, goede vloeiing en uitstekende dekking, bieden ze een professionele afwerking die lang meegaat en bestand is tegen dagelijks gebruik.

Ontdek vandaag nog hoe deze geavanceerde lakken je meubels kunnen transformeren en je projecten naar een hoger niveau kunnen tillen.

Meer over de ASC-H Cryl lakken 

Klant aan het woord

Waterink Keukens heeft eerder dit jaar als één van de eersten de nieuwe meubel- en interieurlakken van Anker Stuy Coatings mogen testen, waaronder de ASC-H Pur Aflak Anti-Scratch.

In het magazine van Binnenwerk laten de keukenmakers uit Hardenberg weten erg enthousiast te zijn over de nieuwe producten: “De anti-scratch lak die we getest hebben, heeft hoge krasbestendige eigenschappen waarmee we de kwaliteit van ons eindproduct verhogen.”

Lees hier verder 

Contactformulier watergedragen meubellakken

Wil je een sample ontvangen of meer informatie? Vul je contactgegevens hieronder in en we nemen contact met je op!

Vragen? We geven graag antwoord.

Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor jullie samengevat in een Q&A. Als je aanvullende vragen hebt of in het algemeen meer informatie zoekt over dit onderwerp, laat dan je contactgegevens hierboven achter en we zullen snel contact met je opnemen!

 • Kan ik ASC-H Pur Aflak Natuurmat Anti-scratch toepassen op eiken?
  Jazeker, met name op eiken geeft het product een zeer warme matte uitstraling en zal het eiken niet vergelen.
 • Kan ik ASC-H Pur Aflak Natuurmat Anti-scratch toepassen in vochtige ruimtes?
  Jazeker, de Aqua Harder zal ervoor zorgen dat het hout goed beschermd is tegen vocht.
 • Hoe werkt een 2 componenten product?
  Door het toevoegen van een aqua harder zal het product beter isoleren en bestand zijn tegen krassen en stoten. Harder H7491 kan je inroeren in het hoofdblik (A component). Het liefst met een automatische roerder of opzetstuk op een boormachine. Mengen tot je een homogeen mengsel hebt en dan 10-15 minuten laten staan. De mengverhoudng is 5 Delen A en 1 deel B. (zowel op volume & gewicht).
 • Hoe reinig ik mijn materiaal na het spuiten?
  Dat kan met Hydro reinigingsconcentraat 40-990-0726 (10- 30% in water)
 • Wat is het VOS gehalte van dit product?
  Het VOS-gehalte behoort tot Groep A en voldoet aan de vervangingsregeling. < 125 gram VOS per liter; watergedragen verf.
 • In welke kleuren zijn deze lakken beschikbaar?
  Anker Stuy biedt een brede range aan transparante en dekkende kleuren. Stuur ons een email en wij sturen je een overzicht van de beschikbare kleuren.