Transformeer gewoon hout naar tijdloze elegantie

Natuurlijke vergrijzing van hout is een fascinerend proces dat optreedt wanneer hout langdurig wordt blootgesteld aan de elementen, zoals zonlicht, regen en luchtvochtigheid. Dit fenomeen resulteert in een subtiel veranderende kleur en textuur, waardoor het hout een prachtige, verweerde uitstraling krijgt. Over het algemeen begint het vergrijzingsproces vrij snel na blootstelling aan de buitenlucht, maar het kan jaren duren voordat de volledige vergrijzing is bereikt. Om hier niet op te hoeven wachten en om dit in een gelijktijdig proces te laten lopen kan je dit hout behandelen met onze zes nieuwe voor vergrijzer waardoor dit proces meteen zichtbaar is. Daarnaast conserveer je het hout meteen door het te behandelen met onze duurzame beitsen.

De verkrijgbare producten

16-0202 Ankolux Hydrostain

Toepassing voor houten gevels, carports, hekwerken, overkappingen en houten huizen.

Een niet filmvormende watergedragen beits op basis van watergedragen alkydemulsie en daardoor een hoog biobased content gehalte. Het product heeft een zeer goede penetratie in hout en weerstand tegen weersinvloeden zoals UV-licht en regen.

 • Makkelijk toepasbaar met kwast, roller, spuitapparatuur en vacuumcoater.
 • Geeft gelijkmatige indringing in hout.
 • Goede hechting op kaal hout.
 • Vormt geen film en kan daardoor niet afbladderen.
 • Bezit unieke zilverpigmentatie met metallic effect in de zon.
 • Goed toepasbaar voor houten gevels.

Verpakking: Verkrijgbaar in 2,5 liter & 20 liter

16-0219 Ankolux Woodstain

Toepassing voor tuinmeubelen, sierlijsten buiten.

Een licht filmvormende watergedragen beits op basis van watergedragen alkydemulsie en daardoor een hoog biobased content gehalte. Het product heeft een zeer goede penetratie in hout en weerstand tegen weersinvloeden zoals UV-licht en regen.

 • Makkelijk toepasbaar met kwast, roller, spuitapparatuur en vacuumcoater.
 • Geeft gelijkmatige indringing in hout.
 • Goede hechting op kaal hout.
 • Let op, vormt een lichte film en daardoor is onderhoud wel nodig maar in tegenstelling tot 16-0202 zal 16-0219 langer meegaan tot wel 7 jaar.
 • Bezit unieke zilverpigmentatie met metallic effect in de zon.
 • Goed toepasbaar voor bijvoorbeeld houten meubelen.

Verpakking: Verkrijgbaar in 2,5 liter & 20 liter.

Let op, goed roeren en/ of schudden voor gebruik! De zilver pigmenten zijn zwaar en dienen goed door het product geroerd te worden.

De voordelen van een voorvergrijzer

 1. Esthetische verbetering: Het gebruik van een natuurlijke voorvergrijzer verbetert de esthetiek van het hout door een mooie zilvergrijze patina te creëren waardoor het hout een verweerde en natuurlijke uitstraling krijgt.
 2. Bescherming tegen UV-straling: Voorvergrijzers bieden bescherming tegen de schadelijke effecten van UV-straling door het hout te stabiliseren en te voorkomen dat het verkleurt of vergaat door blootstelling aan de zon.
 3. Verlenging van levensduur: Door het hout voor te vergrijzen wordt de levensduur ervan verlengd doordat het beter bestand is tegen veroudering, rot en andere vormen van verval.
 4. Verbeterde duurzaamheid: Voorvergrijzers kunnen de duurzaamheid van het hout verbeteren door de vezelstructuur te versterken en het hout minder vatbaar te maken voor scheuren, kromtrekken en splijten.
 5. Minimaliseert onderhoud: Het gebruik van een voorvergrijzer vermindert de noodzaak van regelmatig onderhoud, zoals schuren, schilderen of lakken waardoor tijd en kosten worden bespaard.
 6. Milieuvriendelijk: Natuurlijke voorvergrijzers zijn vaak milieuvriendelijk en bevatten geen schadelijke chemicaliën, waardoor ze veilig zijn voor gebruik rondom mensen, dieren en planten.
 7. Behoud van natuurlijke houteigenschappen: Een voorvergrijzer behoudt de natuurlijke textuur en eigenschappen van het hout, terwijl het tegelijkertijd de gewenste verweerde uitstraling biedt.
 8. Eenvoudige toepassing: De meeste voorvergrijzers zijn gemakkelijk aan te brengen met een kwast, roller of spuit waardoor ze geschikt zijn voor zowel professionele als doe-het-zelf toepassingen.
 9. Compatibiliteit met verschillende houtsoorten: Voorvergrijzers zijn doorgaans geschikt voor gebruik op verschillende houtsoorten waaronder naaldhout, loofhout en tropisch hardhout.
 10. Verbetering van het buitenbeeld: Hout dat behandeld is met een voorvergrijzer voegt karakter toe aan buitenruimtes zoals terrassen, gevels en tuinmeubilair waardoor ze aantrekkelijker en rustieker worden.