“We merken de afgelopen jaren dat internationaal de vraag naar onze Hydrolux-lijn steeds meer toeneemt”, vertelt Emile Stuy, mede-eigenaar en commercieel directeur (links op de foto naast algemeen directeur Armand Stuy) van Anker Stuy Coatings. “Bijvoorbeeld ook naar de ISO Primer, een watergedragen één-component product die bloedende houtsoorten kan afdichten en isoleren in slechts één laag. Ook bieden we andere duurzame verven, die uitstekend bestand zijn tegen het natte zeeklimaat die we in Nederland en Ierland kennen.”

Ken O’Grady, division manager van Carbon Group, licht toe waarom Anker Stuy zo goed bij zijn bedrijf past. “Carbon Paint Centre heeft een lange en succesvolle staat van dienst in de samenwerking met internationale bedrijven op het gebied van coatings. Het streeft er voortdurend naar zijn klantenbestand de allerbeste technologieën te bieden waarmee zijn klanten hun behoeften en doelstellingen kunnen bereiken. Vanuit Dublin bestrijken we het hele land, inclusief technische ondersteuning ter plaatse ten noorden, zuiden, oosten en westen van het eiland.”

Carbon Group, opgericht in 1967, is een bedrijf in Ierse handen met een volledige marktdekking via Ierse en Britse distributievestigingen. Het produceert en distribueert chemicaliën, verf en apparatuur en voedingsingrediënten voor een groot aantal toonaangevende internationale producenten. De verftak opereert onder de naam Carbon Paint Centre.