Egbert Venema

In Den Bosch toont Anker Stuy een nieuw 2-laagse Hydrolux-systeem voor hout. “Hydrolux is een innovatief, watergedragen verfsysteem ontwikkeld op basis van een Tri-Cryl technologie. Daarnaast voegen we nieuwe transparante tinten toe aan onze Aplexol-lijn“, vertelt Venema. “Zoals altijd zijn deze vernieuwingen gebaseerd op vraag vanuit de markt. Een ander nieuw product is een interieurprimer op kleur.” Deze verven zijn bedoeld voor interieurbouwers en timmerfabrieken.

“Chemie is continu in ontwikkeling”

“Omdat onze verf bedoeld is voor toepassing op hout is HoutPro+ de ideale plek om nieuwe producten en mogelijkheden te laten zien”, aldus Venema, die ook voor de komende jaren de nodige innovaties verwacht. “Chemie is continu in ontwikkeling en wij werken nauw samen met partijen om circulariteit en duurzaamheid te bevorderen. Zo stimuleren wij pilotprojecten om bouwmaterialen circulair toe te passen. Ook doen we onderzoek om bindmiddelen en additieven duurzamer te maken. Oplosmiddelhoudende verf zie je steeds minder, maar het is soms nog wel noodzakelijk.”

Gratis toegangskaarten

Geïnteresseerden kunnen via Anker Stuy Coatings een gratis toegangskaart voor de HoutPro+ beurs aanvragen. Gebruik hiervoor de exposantencode ANK840 wanneer je toegangskaarten hier besteld!

Anker Stuy staat begin november overigens niet alleen op de HoutPro+ beurs maar ook op Masters of Maintenance, een vakbeurs die gericht is op vakschilders. Dit evenement is op woensdag 2 en donderdag 3 november in Hart van Holland, Nijkerk.