Op maat gemaakt, voor ieder interieur en met oog voor detail

“Zonder details geen geheel”, vertelt Danny Rijnberk, eigenaar van Berka interieurbouw en meubelmakerij. @Wij denken mee over elke aanvraag die wij krijgen, elk detail moet kloppen. Hiermee streven wij naar de hoogst haalbare kwaliteit, waarbij de klant tevreden is over de service en omgang.@

In 2017, in een klein pandje in van ongeveer 80m² met een formaatzaag en een werkbank is Rijnberk Berka begonnen. Nu, vier jaar later, werken ze vanuit een werkplaats van 400m² met een kantoorruimte inclusief showroom, en hebben ze vijf werknemers in dienst. De komende jaren hopen ze deze groei door te kunnen zetten, zodat ze projecten van zowel grote als kleinere omvang aan kunnen.

Afwerking met de producten van Anker Stuy Verven

Met de start van Berka was Rijnberk op zoek naar een leverancier voor de afwerkingsproducten. Rijnberk vertelt: “Na de kennismaking bij Claasen Coatings ben ik gaan testen met de producten van Anker Stuy Verven en daar was ik gelijk erg tevreden over. Wij werken nu al onze interieurs af met de beitsen en lakken van Anker Stuy Verven.”

De Aplexol Color Effect Stain in de kleur Black Flame gaat er met liters door heen. Ook de HD Ankertop PU Lak met PUR harder wordt veel gebruikt. “Tegenwoordig is zwart eiken de trend”, vervolgt Rijnberk. “Een zwart eiken maatwerk keuken of wandmeubel projecten realiseren wij wekelijks. De Aplexol Color Effect Stain trekt mooi in het eiken fineer, waardoor je een diep zwarte kleur krijgt. Daarna werken wij hem af met de PU lak en een geheim recept, waardoor het zwart eiken ook echt zwart is. Daarnaast werken we de blanke meubels af met de Aplexol Hardwaxen, een mooie wax die de kleur van het hout naar boven haalt. De donkere nerven krijgen meer kleur door de samenstelling van de Hardwax.”

“De kleurbeitsen laten wij mengen bij Claasen Coatings. Elke kleur is mogelijk. Dit geeft oneindig veel mogelijkheden, zodat wij voor de klant het gewenste resultaat kunnen opleveren”, aldus Rijnberk.

Berka heeft al vele mooie projecten mogen uitvoeren. Vorig jaar mochten ze aan de hand van een ontwerp van Jeroen de Nijs de business unit van Adidas in De Kuip realiseren. Een erg mooi project op een unieke locatie. Daarnaast zijn er ook veel mooie wandmeubels voorbij gekomen, zoals de stoere roomdivider (zie foto hierboven) in Rotterdam. Een opbergkast, vitrine en eyecatcher in één!