Accoya en Sapele

Brookeswood werkt voornamelijk met de houtsoorten Accoya en Sapele, afhankelijk van de wensen van de klant. Voor beide houtsoorten gebruikt Brookeswood de Hydrolux-producten van Anker Stuy Verven. Deze zijn snel te verwerken en eenvoudig toe te passen in de spuitcabine. Het is daarbij ook erg belangrijk dat de buitenlevensduur en de verven goed gedijen in het relatief natte Engelse klimaat. Brookeswood maakt voornamelijk op maat gemaakte houten onderdelen voor renovatieprojecten. Deze woningen of panden zijn soms meer dan 500 jaar oud en de klant wil de stijl van de ramen en deuren dan ook graag in ere herstellen.

Door kennis en specialisatie is Brookeswood in Engeland marktleider in hun vakgebied en is er een welverdiende reputatie opgebouwd.

Traditioneel en duurzaam

De kwaliteit van de producten die worden ontwikkeld zit in de keuzes die zij maken binnen hun productie. Brookeswood gaat voor een combinatie van duurzaamheid en traditionele technieken. Dit brengen zij samen in prachtige unieke houten kozijnen, deuren en trappen die op alleen maat gemaakt worden.

Sinds Anker Stuy Verven is gevestigd in Engeland, heeft Brookeswood zijn kans gegrepen. Zoals ze zelf zeggen: “We weten hoe belangrijk het is om de beste kwaliteit verf te gebruiken van een bedrijf met een goede reputatie. Als je op dit gebied gaat besparen en minder goede producten gebruikt, kan dit lijden tot diverse serieuze problemen nadat het product als is geïnstalleerd bij de klant.”

Voor een goede afwerking van de producten gebruikt Brookeswood het Hydrolux-systeem van Anker Stuy Verven. De afwerking is voor hen een belangrijke stap in het productieproces. De focus tijdens de afwerking ligt op de bescherming tegen de invloeden van het weer, UV en schimmel. Voor de klanten van Brookeswood is de afwerking zowel in transparant als dekkend verkrijgbaar.

Lees meer over Brookeswood en hun producten op www.brookeswood.com.