Persoonlijke service staat voorop. De klanten worden volledig ontzorgd. De Vries Trappen geeft advies daar waar nodig, denkt mee en gaat voor totaaloplossingen voor de klant. Of het nu gaat om seriematig werk of maatwerk. Met rond de 150 mensen in dienst is het mogelijk om ook ontwerp en vervaardiging in eigen huis te houden. Hierdoor is kwaliteit en flexibiliteit gegarandeerd.

Vanaf maart 2019 gebeurt het volautomatisch spuiten van trapdelen met de nieuwe Cefla spuit- en drooginstallatie. Alle traponderdelen worden automatisch ingelezen als een batch en door de lijn heen gevoerd. Deze spuitlijn transporteert de opgelegde batch door de machine waarna ze worden voorzien van de coating. In de droogoven worden de trapdelen grondig gedroogd. Dit proces herhaalt zich voor de andere zijde. Uiteindelijk komt de volledige batch bij het losstation en wordt in zijn geheel direct vervoerd naar de expeditie.

De Vries Trappen heeft gekozen voor deze nieuwe installatie om een betere werkomgeving te creëren voor hun schilders. Daarnaast wordt er door de aanschaf van deze installatie ook een kwaliteitsslag gemaakt en worden de doorlooptijden verkort. Het gesloten systeem is schoner en verbruikt minder verf. Door het slimme retoursysteem vanuit de droogkast is gesleep met droogkarren niet meer nodig.

Voor het spuiten van de trappen maakt De Vries Trappen gebruik van de Ankocryl Basisverf voor trappen van Anker Stuy Coatings. Deze watergedragen verf op basis van acrylaatdispersie is waterverdunbaar, sneldrogend met een hoge slijtweerstand.  Een echt kwaliteitsproduct. De Vries Trappen is altijd op zoek naar verbindingen met de leveranciers om zo meerwaarde te creëren en mee te kunnen denken met de klanten. Anker Stuy wordt dan ook gezien al een partner waarmee ze samen optrekken en productontwikkelingen kunnen realiseren.

Daarom is De Vries Trappen met de recht een verbinder in de bouw.