In de module wordt bezoekers gevraagd om vragen te beantwoorden over de positie in de gevel, de installatiehoogte, het klimaat, de gebruikte houtsoort en de kleurstelling (verfsysteem, transparant, dekkend, mat, hoogglans). In de basis wordt van een termijn van tien jaar uitgegaan. “Afhankelijk van de situatie komen daar jaren bij voor gunstige condities en gaan er jaren af bij keuzes die negatief zijn voor de levensduur van de verf. Wij kunnen met onze verfsystemen vijftien jaar halen”, legt commercieel directeur Emile Stuy uit.

Voldoet de uitkomst van de module niet aan de wens van de klant? Geen probleem, verander wat aan ontwerp, houtsoort of kleurstelling en de module komt met een nieuwe voorstel. “De indicatie kan de klant bij ons omzetten in een officiële garantie die wij gezamenlijk richting opdrachtgever uitgeven”, vervolgt Stuy. “De timmerindustrie maar ook opdrachtgevers krijgen met de module een goede indicatie van de onderhouds-gevolgen van hun keuzes.”

De huidige module is alleen nog voor nieuw geproduceerd timmerwerk en niet voor onderhoud aan bestaande kozijnen. Achter de schermen bekijkt Anker Stuy inmiddels ook naar levensduurgarantie voor de afwerking van andere houttoepassingen zoals gevelbekleding en CLT.

Lees meer over de Garantiemodule in de juni-editie vanTimmerfabrikant.