Marketing- en communicatiemanager Egbert Venema en salesmanager meubellakken Hans de Heer van Anker Stuy Coatings delen deze maand in het vakblad Binnenwerk hun inzichten over de unieke lakken van Anker Stuy en lichten een tipje van de sluier op over wat we komende tijd nog meer mogen verwachten.

Anti-scratch meubellak: gegarandeerd zonder glimstrepen

We trappen af met de Anti-scratch meubellak van Anker Stuy. Hans de Heer legt uit: “Deze lak hebben we speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de groeiende vraag naar diepmatte en krasvaste lakken. Wat deze lak onderscheidt van andere blanke lakken op de markt, is het ontbreken van die vervelende glimstreep bij krassen. Probeer het zelf, en je zult zien dat het hout eruitziet alsof het niet behandeld is, maar dán zonder de zorgen over het ‘polijsteffect’, dus de glimstrepen.”

De watergedragen matte meubellak ASC-H Pur Aflak Natuurmat Anti-scratch is geschikt voor diverse toepassingen. Van badkamermeubelen tot keukens en voor meubels in openbare ruimtes. Naast uitstekende kras- en slijtvastheid is de lak ook bestand tegen allerlei chemicaliën, zoals koffie, wijn en schoonmaakmiddelen. De lak is eenvoudig te verwerken met een bekerpistool of Airmix installatie.

Vulgrond: de nieuwe norm voor strakke resultaten

Naast de Anti-scratch meubellak introduceerde Anker Stuy dit jaar de Watergedragen 2K Vulgrond. Dit product, de ASC-H-PUR Vulgrond wit, is een twee componenten watergedragen primer die geschikt is voor o.a. plaatmaterialen zoals MDF. Wat deze vulgrond bijzonder maakt, is de snelle droging en de hoge vulkracht, waardoor minimale opvezeling ontstaat en een strak resultaat gegarandeerd is (vergelijkbaar met de huidige 2 componenten oplosmiddelhoudende varianten).

Het team van Anker Stuy heeft hard gewerkt om ervoor te zorgen dat deze producten als goed alternatief voor de nog veel gebruikte oplosmiddelhoudende producten kunnen worden ingezet. Ze zijn ontwikkeld met het oog op duurzaamheid, wat resulteert in een verlaging van VOS-emissies met minimaal 50% in dekkende systemen.

Nieuwe reeks beitskleuren voor interieurbouwers

Maar dat is nog niet alles wat Anker Stuy te bieden heeft. Egbert Venema vertelt: “We hebben sinds kort nieuwe kleurenwaaiers met 36 nieuwe beitskleuren voor zowel watergedragen als oplosmiddelhoudende lijnen.” Hij vervolgt: “Om te zorgen dat onze verwerkers up to date blijven over de producten van Anker Stuy, organiseren we drie keer per jaar praktijkdagen. Deelnemers gaan dan zelf aan de slag en spijkeren hun kennis over de verschillende mogelijkheden met de nieuwste lakken bij. Het is een unieke kans om de producten in actie te zien en te ontdekken hoe ze het beste in hun eigen projecten kunnen worden toegepast.”

Hans sluit af: “Met ons assortiment lakken voldoen we aan alle behoeften van de moderne interieurbouwer. Van dekkende systemen met vulgrond en een 1-componenten kleurlak – die geen potlife heeft, wat betekent dat ze de hele dag door kunnen worden gebruikt – tot blanke lakken. Anker Stuy biedt de interieurbouwer alles wat deze nodig heeft om hun projecten tot een succes te maken. Bovendien zijn deze watergedragen lakken milieuvriendelijker met behoud van de kras- en slijtvastheid die men gewend is van oplosmiddelhoudende lakken.”

Bron: Binnenwerk