Ze realiseren trappen en balustrades in nieuwbouw- en bestaande woningen. Van steek-, kwart-, bordes- tot ronde trappen. Ook voor het vakkundig restaureren of reproduceren van authentieke en monumentale trappen, zowel voor de particulier als professionals, is Sonnemans Trappen het juiste adres.

We spreken met Frans Sonnemans over hun prachtige familiebedrijf en de samenwerking met Anker Stuy Verven. In 1990 treedt Frans toe tot het bedrijf van zijn vader, Sonnemans Trappenfabriek. Sinds 2000 heeft hij het stokje van zijn vader overgenomen en is sindsdien samen met zijn vrouw Anja actief binnen het bedrijf. Onder hun leiding werd de productie verder geautomatiseerd en in 2015 werd als kers op de taart de nieuwe huisstijl gelanceerd en veranderde de naam in Sonnemans Trappen.

“Wat doe je als je last hebt van krakende trappen? Met de verfsystemen die wij toentertijd gebruikten hadden we dit probleem. Daarom gingen wij in 2012 op zoek naar een ander verfsysteem. Zodoende kwamen wij terecht bij de grondverf van Anker Stuy Verven, de Ankocryl Basisverf voor trappen. Dit verfsysteem functioneert uitstekend. De klachten daalden met zeker 80%. Later zijn wij ook overgestapt op de HD Aqua Pur Projectlak, de HD Anker-top Aqua Acryl PU Lak en voor de transparante afwerkingen de Aplexol Hardwax. De verwerkbaarheid en kwaliteit van deze producten zijn uitstekend. Op deze manier kunnen wij een goed product afleveren aan onze klanten.”

“Van Marcel van Arnhem, buitendienstmedeweker van Anker Stuy Verven krijgen wij de allerbeste ondersteuning. Hij is alert, heeft een erg goede productkennis, weet waar hij over praat en indien ze zich voor doen worden de problemen opgelost. Samen komen we steeds stappen verder. Dat vind ik erg belangrijk”, vertelt Sonnemans.

 

Duurzame toekomst

Sonnemans Trappen produceert circa 400 trappen per jaar. Het werkgebied is inmiddels uitgebreid tot de Euregio, met een groeiend aantal opdrachtgevers in België en Duitsland. Ook hierbij is duurzaamheid een belangrijk aspect. Sonnemans ziet een belangrijke verschuiving in het gebruik van materialen. Er wordt afgestapt van het gebruik van tropisch hardhout en het duurzame Rubberwood neemt steeds meer de overhand. Deze houtsoort is afkomstig van rubberbomen. Na het aftappen van de latex wordt het hout volledig gebruikt. Het zwaardere hout om te verzagen voor de meubel- en trappenindustrie. “Ik denk dat het gebruik van tropisch hardhout nu met zo’n 80% is gedaald. Af en toe maken we nog gebruik van Bamboe of Accoya, maar Rubberwood samen met Eiken is op dit moment de hoofdmoot. Naast dat Rubberwood een duurzame houtsoort is laat het zich ook heel mooi behandelen. Vaak maakt onbekend, onbemind. Daarom proberen wij onze klanten zo goed als kan alle mogelijkheden te laten zien”, vervolgt Sonnemans.

Samen ontwerpen

Meedenken en adviseren, hiermee komt Sonnemans Trappen samen met de klant tot het beste ontwerp. “Samen ontwerpen, dat is de kracht”, vertelt Sonnemans. “Als eerste is een trap natuurlijk een hulpmiddel om van de een naar de andere verdieping te komen. Dit moet goed en veilig zijn. Daarna kun je denken over materiaal , vorm en kleur. Hierbij ontstaat dan de emotie. Ons doel is dat onze klanten elke keer als ze de trap oplopen denken, ‘dat hebben wij goed gedaan’, dan hebben wij goed werk geleverd. In onze showroom komen wij graag in gesprek met de eindgebruiker. Op deze manier kunnen wij die unieke trap leveren!”