“Als het maar van hout is.” Dat is het motto van Bluemink. Met een enthousiast team, veel kennis en echt vakmanschap worden de houten elementen vervaardigd. Sinds 2008 is Bluemink een FSC®-gecertificeerd bedrijf. Hierdoor zijn ze onderdeel geworden van de handelsketen (Chain of Custody). Op deze manier wordt FSC gekeurd hout gevolgd tot aan het eindproduct, zodat men garantie kan bieden dat er alleen hout uit verantwoord beheerd bos gebruikt wordt. Hierdoor wordt bijgedragen aan de bescherming van bossen en de leefomgeving van mens en dier. Ook op andere vlakken speelt duurzaamheid bij Bluemink een belangrijke rol. Door middel van 450 zonnepanelen voorzien ze in een groot deel van hun eigen stroomverbruik. Tevens worden de werkplaats en spuiterij verwarmd door hun eigen houtmot stookinstallatie.

Bluemink levert de klant kozijnen volgens de 72-uur procedure. Dankzij een optimaal proces kunnen ze maximaal vijf kozijnen per dag leveren met draairaam, draai-kiepraam, klepraam, stapeldorpel deur, dubbele deuren met stapeldorpels en hefschuifdeuren. Dit is een mooie ontwikkeling die vele voordelen biedt.

Al vele jaren werken Bluemink en Anker Stuy Verven samen. Onlangs zijn ze overgestapt van de Aplex Aqua verfsystemen naar de verfsystemen uit het Hydrolux assortiment. Hydrolux is een innovatief watergedragen verfsysteem, ontwikkeld op basis van een Tri-Cryl® technologie. Door te werken met Hydrolux kan een concept III verfsysteem binnen 24 uur gerealiseerd worden, waarbij de volgende dag al begonnen kan worden met beglazing en verdere bewerkingen van het kozijn. Bluemink heeft oog voor de toekomst. Naast het investeren in een nieuwe bedrijfshal hebben ze eind vorig jaar ook een spuitrobot aangeschaft. In combinatie met de Hydrolux verfsystemen kunnen ze op deze manier sneller produceren en aan de vraag voldoen.