Deurenfabriek Van der Plas uit Hardinxveld-Giessendam combineert vakmanschap met geavanceerde productietechnieken tot en met het digitaal inmeten van deuren en ramen op de bouwplaats. Meedenken met de klant staat centraal.

Aannemers, timmerbedrijven en woningbouwverenigingen kunnen rekenen op een partner die hen op alle fronten ondersteunt. Ze geven adviezen,  reageren snel en accuraat op vragen en brengen van passende offertes op maat uit. Klanten worden ontzorgd met diensten als digitaal inmeten, een wisselsysteem met een tijdelijke deur tijdens een bouwperiode en hun Concept III waarbij de deuren en ramen volledig beglaasd en afgelakt geleverd worden.

Deurenfabriek Van der Plas heeft alles in eigen hand hierdoor kunnen ze zowel standaard deuren en ramen verzorgen als maatwerk leveren. De gebruikte materialen zijn van de hoogste kwaliteit. Door te kiezen voor langdurige partnerships, is er een schat aan kennis in huis waar optimaal gebruik van wordt gemaakt.

In 2018 is er besloten om een geheel nieuwe spuiterij op te gaan zetten met als doel het versnellen van het proces en kwaliteitsverbeteringen. De keuze is gevallen op een geavanceerd, volautomatisch systeem van Cefla. De keuze voor dit systeem is niet zonder slag of stoot gemaakt en is vooraf gegaan door een traject van testen, onder andere bij de fabrikant in Italië. Bij de keuze voor deze robot was het van groot belang dat er meerdere lagen op 1 dag gespoten konden worden in meerdere kleuren.

Verf vormt een essentieel onderdeel bij de productie en levering van de deuren en ramen. Tijdens het traject van testen is er getest met de watergedragen 1K en 2K verfsystemen van Anker Stuy. Deze zijn goed uit de test gekomen en daarom is besloten van deze verven gebruik te gaan maken. De nieuwe installatie is inmiddels in gebruik genomen en de eerste ervaringen zijn uitermate positief.

De samenwerking met Anker Stuy Coatings is na een aantal jaren nieuw leven ingeblazen. Beide gaan voor klantgerichte oplossing en garanties voor vele jaren. Deurenfabriek Van der Plas ziet Anker Stuy Coatings als een partner waarmee ze samen optrekken en productontwikkelingen kunnen realiseren. Nu en in de toekomst.